Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A HM cáfolja, hogy magyar katonák mennének Libanonba

2006.08.24. 22:48
Kapcsolódó cikkek (1)
Nem küldünk katonákat Libanonba, mert a magyar kormány azt vállalta, hogy egy évben ezer katonát küld békefenntartónak, amit az afganisztáni vállalással már kimerítettünk.
Magyarország semmiféle felkérést nem kapott a libanoni válság rendezésében való részvételre, ezért nem küld magyar katonákat Libanonba - közölte Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője az MTI-vel, cáfolva az egyik napilap internetes portálján megjelent hírt.

A Magyar Nemzet online a svájci Basler Zeitung és az Associated Press hírügynökség információjára hivatkozva úgy értesült, hogy Magyarország bejelentette, az ENSZ-misszió keretében csapatokat kíván küldeni Libanonba.

"Magyarország semmiféle olyan felkérést nem kapott, amely miatt azon kellene gondolkodnunk, hogy részt veszünk-e vagy küldünk-e katonákat a libanoni válság rendezésére" - hangsúlyozta Bocskai István.

Felidézte, hogy Magyarország az elmúlt hónapokban ajánlotta fel és készült fel az afganisztáni egyik tartományi újjáépítési csoport vezetésére és csütörtökön búcsúztatták el azokat a katonákat, akik október elsejével az ázsiai ország északi részében lévő Baglán tartományban folytatják a hollandok által már megkezdett munkát.

Mint mondta, a magyar kormány azt vállalta a NATO felé, hogy egyszerre egy évben egyidejűleg ezer katonát tart műveletben, amit az afganisztáni vállalással már "kimerített".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.