Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Páncélozottlimuzin-flottát vesz az állam

2004.12.02. 14:01
Huszonhét páncélozott limuzint vásárol a Köztársasági Őrezred a következő két-három évben. Az Index információi szerint kormánydöntés született arról, hogy lecserélik a diplomáciai protokollra fenntartott gépjárműpark egy részét, mert az elöregedett autók nem ritkán a védett külföldi vezetők alatt mondták fel a szolgálatot.

A következő két-három évben huszonhét, új páncélozott gépjárművet vesz a Köztársasági Őrezred.

Alkalmatlan autók

Az Index információi szerint november végén született kormánydöntés a járműpark jórészének cseréjéről, mert a protokolláris célokra használt magyar autópark többsége már nem alkalmas a Magyarországra érkező delegációk biztonságos szállítására. A lepukkant autók cseréjét már idén megkezdték. Az utóbbi néhány hónapban öt A8-as Audit vásárolt az őrezred. A legújabb 4200 köbcentis gépkocsik többsége is a külügyes protokoll szolgálatba került, de ebből a flottabeszerzésből kapott új autót Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy egy-egy védett külföldi vezető szállítása közben romlott el a koros páncélozott Mercedes. A mostani beszerzéssel azt akarják elérni, hogy a Köztársasági Őrezred legalább két diplomáciai delegáció szállítását meg tudja oldani saját gépjárműparkjával. Eddig ugyanis gyakran nagyobb autókereskedésektől vagy külföldről kértek kölcsön felsőkategóriás, a védelmi előírásoknak megfelelő autókat. A beszerzést két-három évre akarják elhúzni, hogy ne egyszerre kelljen a hatszáz-hatszázötvenmilliósra tervezett beszerzés kiadásait fizetni.

Részben eladásokból fedezik a vételt

Úgy tudjuk, a beszerzés egy részét a lehasznált járművek eladásából fedezik. Az elképzelése szerint autókereskedők segítségével szeretnék eladni az autókat, lehetőleg egy csomagban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!