Vilma
-8 °C
3 °C

Még két hónapig nyomozhatnak lobbiügyben

2002.04.08. 16:16
Újabb két hónappal - június 11-éig - meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség a Gresham-palota eladása kapcsán indult nyomozás határidejét - értesült az Index. A Gresham-palota eladása kapcsán, befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt, fokozott ügyészi felügyelet mellett az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatósága nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
A Gresham-palota eladása és elsősorban az ezért végzett lobbizás miatt magánszemélyektől érkezett feljelentés, amely gyakorlatilag a Magyar Nemzetben és a Demokratában közölt állításokat ismétli. A lapok írásai szerint Medgyessy Péter tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham-palota eladásának előnyeiről. A kapott pénz egy részét pedig szétosztotta a kerületi képviselők között. Ezt valamennyi érintett cáfolja.

Medgyessyt nem idézik

Medgyessy Péter már jogerősen is pert nyert a Demokratával és a Magyar Nemzettel szemben. A lapoknak a Fővárosi Bíróság ítélete alapján a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül kell helyreigazítaniuk azokat a valótlanságokat, amelyeket a szocialisták miniszterelnök- jelöltjével kapcsolatban, a Gresham palota eladása kapcsán írtak.

Az Index információja szerint a nyomozás jelenlegi szakaszában a Gresco Rt. képviselőit hallgatják meg. Medgyessy Pétert pedig semmilyen minőségében sem idézték még az ügyben. Bánáti János, a szocialista miniszterelnök-jelölt ügyvédje úgy véli, csak idő kérdése, hogy személyes meghallgatás nélkül tisztázódjon, nem történt bűncselekmény az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.