Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

A Fidesz informatikusára húzták az adatlopási balhét

2006.02.21. 13:29
Embereket függesztettek fel, új szóvivőket neveztek ki kedden a Fidesznél. A szocialista kampányanyagok ellopásának többek között egy informatikus lett az áldozata, Révész Máriusz helyett Szijjártó Péter és Selmeczi Gabriella lett a párt új szóvivője.

"A Hiller Pisti retro Che Guevara pólók és Wunderbaum illatosítók ügyében belső vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat három ember lehetséges felelősségét állapította meg. A mai napon mindhármójukat felfüggesztettük. Nevüket, tekintettel a személyiségi jogok védelmére, nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ezzel az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti" - áll Rogán Antal kampányfőnök keddi, szűkszavú közleményében.

Informatikus az áldozat

Úgy tudjuk, hogy a Fidesz kampányát kizökkentő adatlopási ügy egyik áldozata a párt parlamenti frakciójának informatikai kabinettitkára, aki az Orbán-kormány idején az informatikai kormánybiztos mellett is dolgozott.

Az MSZP az úgynevezett szerverügy politikai felelőseinek megnevezését várja az a Fidesztől, mondta Burány Sándor, a párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján. "A közvélemény joggal várja el, a Fidesz mondja meg, hogy ki a lopás felelőse: R. Antal, vagy H. János, vagy R. Máriusz, vagy maga O. Viktor" - fogalmazott a szocialista politikus.

A szocialisták szerint 2006. február 3-án a Fidesz szerveréről "betörtek" az MSZP választási anyagai közé, és onnan csaknem háromezer dokumentumot, köztük Hiller István, Szili Katalin, Lamperth Mónika, Toller László, Lendvai Ildikó kampányanyagait is ellopták. Az ügyben a rendőrség is nyomozást rendelt el.

A Fidesz szerint nyilvános fórumokon találták a szocialisták kampányában részt vevő reklámcég oldalaira bejutást engedélyező kódokat. A szocialisták arra kérték a Fideszt, nevezze meg azokat a fórumokat, ahonnan a jelszavakhoz hozzájutottak, de ezután a Fidesz módosított magyarázatán, és azt állította, hogy emailen kapták a kódokat.

Orbán Viktor nyilvánosan provokációnak minősítette az adatlopást, a háttérben azonban a szőnyeg szélére állították a kampányt megakasztó botrányért Rogán Antal kampányfőnököt. A pártvezetés tagjai a múlt hét elején még megpróbálták elbagatellizálni az adatlopás jelentőségét, Pokorni Zoltán pénteken viszont már arra utalt a Napkeltében, hogy a történtekért "vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről". "Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe" - fogalmazott az alelnök, aki elsőként ismerte el, hogy az ügy "elég rosszul" jött a Fidesznek.

Új szóvivők

Az áldozatok mellett kinevezésekről is döntöttek a Fidesznél. Kedden sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Révész Máriusz helyett Szijjártó Péter és Selmeczi Gabriella lett a párt két új szóvivője. Révész Máriusz eddigi pártszóvivő Orbán Viktor kommunikációs tanácsadójaként dolgozik tovább, Halász János pedig, aki a frakció szóvivője volt, a debreceni kampányt vezeti.

"Bárki, bármilyen ügyben, bármelyik szóvivőt keresheti, mondta Deutsch, aki azt kérte Selmeczitől és Szijjártótól, hogy mindig pontosan és őszintén nyilatkozzanak a Fidesz álláspontjáról, sőt, többet mondjanak, mint amit az újságírók elvárnak. "Ne a média, hanem az emberek érdekében" - fűzte hozzá.

Deutsch-Für Tamás elmondta, egyesítették a párt és a frakció sajtóosztályát, amelynek vezetésével Hammerstein Juditot bízták meg, míg Fekete Zoltán, a párt eddigi kommunikációs vezetője az ő kabinetfőnökeként dolgozik tovább.

Mint hétfőn megírtuk, a választások előtt másfél hónappal átalakítja kommunikációs osztályait a Fidesz. A frakció sajtóosztályának és a Szentkirályi utcai központ kommunikációs csapatának egyesítése személyi konzekvenciákkal is jár.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.