Ambrus
-7 °C
3 °C

Lovas: a sajtóklub mindenkié

2003.04.26. 13:12
Kitart cenzúravádja mellett Lovas István, egy szerkesztőtől származó információi szerint igenis politikai okokból vágták meg a Sajtó Klubot. A közismert műsortól való szóköznyi eltérés szerinte még a forgalmazási jogokat is érinti, így a BPTV-én sugárzott Sajtó Klubot tulajdonló Bencsik nem tilthatja meg a nézők tulajdonát képző Sajtóklub ingyenes felajánlását.
Bencsik András nem tilthatja meg a Sajtóklub MTV-nek történő felajánlását, állítja szombati közleményében Lovas István. A jobboldali közíró csütörtökön jelentette be, hogy mindaddig szünetelteti szereplését a műsorban, amíg azt politikai okokból cenzúrázzák.

Akkor is cenzúráznak

Bencsik pénteki válaszközleményében elutasította a cenzúra vádját, a műsort véleménye szerint csak "szerkesztik". "Meglepő kijelentés ez az után, hogy Bencsik András a közleményem kiadása előtt folytatott beszélgetésünkkor ezt sem nem tagadta, de nem is kötelezte el magát arra, hogy a jövőben erre nem kerül sor" - írja közleményében Lovas. Állítása szerint egy szerkesztőtől úgy tudja, igenis politikai okból cenzúráznak.

Szóköznyi eltérés

Lovas szerint Bencsik abban is téved, hogy Lovasnak nincs joga ingyen felajánlani a műsor sugárzási jogát. Bencsik állítása szerint a Sajtó Klub műsorkészítési és sugárzási jogával az általa irányított Artamondo Kft. rendelkezik. Lovas szerint lehet, hogy a Sajtó Klub joga Bencsiké, a Sajtóklub azonban "a nézőké".

A nézeteltérés ellenére Lovas megengedné Bencsiknek, hogy a Sajtóklubot is vezesse, már ha jó moderátorként "a szakma megkötései szerint" ő beszéli majd a legkevesebbet. Mindenesetre Lovas bízik abban, hogy újra "teljes lesz az eredeti csapat".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.