Vilma
-8 °C
3 °C

Fideszes verte a fideszest

A mai magyar demokrácia kritikája az, hogy a sértett nem mer a nyilvánossághoz fordulni, annyira fél, állította Borhidi Attila, a Fidesz pécsi jelöltje, amikor két hete látleletet lobogtatva bejelentette, politikai okok miatt támadtak rá az egyik szórólapozó aktivistájára. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy az idős hölgy ellenfele korábban maga is Borhidi Attilának adta kopogtatócéduláját. A lépcsőházi lökdösődés helyszínén csak az áldozat nagyothalló barátnője volt MSZP-szimpatizáns.

Egy uránvárosi lépcsőházban bántalmazott egy férfi egy szórólapokat terjesztő idős Fidesz-aktivistát február közepén. A lökődés következtében a 72 éves hölgy keze eltört és egyéb sérüléseket is szenvedett.

Bemutatta a leletet

Játékpisztollyal a kampánycég ellen
Fegyverrel próbálták meg kirabolni a Fidesz kampányanyagait gyártó céget, állította a pécsi esettel szinte egyidőben a Magyar Nemzetben a hekkelés-vádra reagáló Rogán Antal Fidesz-kampányfőnök. Kiderült azonban, hogy a pesterzsébeti cég irodájába játékpisztollyal próbáltak meg behatolni. A cég vezetője az Indexnek azt mondta, hogy a "fegyver" az éjjeliőr és a támadók dulakodása után esett le, és maradt a helyszínen.
A Fidesz pécsi képviselőjelöltje, Borhidi Attila néhány nappal az eset után az országos sajtóban megjelent nyilatkozataiban politikai indítékúnak nyilvánította a támadást, mert szerinte a szórólapokon jól látható volt a párt logója, ráadásul a férfi azután lépett fel erőszakosan, hogy kiderült: a szórólapozó fideszes. A durvuló kampányt szimbolizáló eset kapcsán az ellenzéki jelölt azt állította, azért ő tett feljelentést és nyilatkozott a sértett helyett, mert a nő fél, és nem mer a nyilvánossághoz fordulni. Az eset súlyosságát Borhidi azzal bizonyította, hogy bemutatta a kartörés után felvett orvosi látleletet is. Borhidi egyébként a szerverbotrány kirobbanását követő napokban maga értesítette a Magyar Nemzetet, amely először számolt be a dulakodásról. A fideszes képviselőjelölt később MSZP-s ellenfelét, Szili Katalint is felszólította, hogy határolódjon el az esettől.

Borhidira tett

A tettest, a 46 éves K. Györgyöt még aznap előállították, ám ő már első vallomásában tagadta, hogy azért verte volna meg az idős hölgyet, mert a Fidesz szórólapjait terjesztette. K. György indítéka jóval egyszerűbb volt: nem szereti a szórólapokat, főleg nem a postaládákban. A tárgyaláson a férfi tagadta, hogy a falnak lökte volna a nőt és megütötte volna, bár azt elismerte, hogy sor került dulakodásra. A Pécsindex.hu információi szerint a rendőrségen az is kiderült, hogy K. György pár nappal korábban Borhidi Attila egyik kopogtatócédula-gyűjtőjének adta le ajánlószelvényét. Az eset egyetlen szemtanúja, az áldozat barátnője viszont MSZP szavazó, ráadásul vallomása sem feltétlenül perdöntő, ugyanis egyrészt nagyothalló, másrészt keveset látott a történtekből.

Az ügyben egyelőre nem volt ítélethirdetés, ehelyett a bíróság visszaküldte újabb bizonyítékok gyűjtése érdekében az ügyészségnek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.