Albin
6 °C
10 °C

Majálisok Budapest-szerte

2000.04.30. 19:03
A várhatóan napsugaras május elsején a munka ünnepe ürügyén egy rakás helyen tartanak majálist.
Az Állami Operaházban délután 17 órakor kezdődő Tíz éves a rendszerváltozás utáni első szabadon választott parlament c. ünnepségen beszédet mond Göncz Árpád köztársasági elnök, Szabad György és Áder János, az Országgyűlés elnöke.

A ,,klasszikus" pártrendezvények között az MSZP a Városligetben tart majálist. A sztárvendégek között 11 óra környékén feltűnik Kovács László pártelnök, az MSZP vezető politikusai pedig összetalálkoznak az MSZOSZ vezetőivel. A Munkáspárt szintén a Városligetet szemelte ki politikai nagygyűlése és majálisának helyszínéül. Az SZDSZ a Margitszigetre vonul ki híveivel, ahol délután háromkor Demszky Gábor és Magyar Bálint beszél a mikrofonba.

Szakszervezeti fronton is erős lesz a felhozatal. A magyar szakszervezetek reggel kilenckor a városligeti napozóréten az Európai Uniós felkészítő program keretében "Európai Szórakoztató Színpadot" rendeznek. A Fővárosi Autóbusz Üzemek Szakszervezeti Szövetsége a BKV Rt. XIX. kerületi sporttelepén ünnepel. A belügyi dolgozók hagyományos majálisa az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában (XI., Vágóhíd u. 9-11.), ahová 11 órákor Pintér Sándor belügyminiszter megjelenésére lehet számítani.

Délelőtt 10-kor a rab papok megemlékező szentmiséje a Budavári Nagyboldogasszony koronázó főtemplomban. Az I. Budapesti Roma Majálist a VIII. kerület, Orczy út 1. alatt rendezik. A Közép-európai Művésztelep délutánb négykor nyitja meg Együtt a Kárpát-medencében kiállítását az Erkel Színházban, ahol egy órával később Vass Lajos népzenei találkozót és hangversenyt tartanak.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.