Auguszta
4 °C
22 °C

Az ÁPV Rt. menesztetné a Malév-vezért

2003.03.27. 20:47
Az ÁPV Rt. javasolja a Malév vezérigazgatójának menesztését és bár az igazgatóság közvetlen felelősségét egyetlen ügyben sem lehetett megállapítani a privatizációs szervezet azt kéri a társaság igazgatósági tagjaitól, köszönjenek le tisztségükről.
Az ÁPV Rt. megfontolásra javasolja a vezérigazgató felmentését a Malév igazgatóságának, s bár az igazgatóság általános felelőssége az ÁPV szerint nem áll fenn, arra is felkéri őket, hogy mondjanak le mandátumkról. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság közleményében, tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, az ÁPV igazgatósági ülését követően arról, hogy a testület kezdeményezi a Malév rendkívüli közgyűlésének összehívását.

Összehívják a Malév közgyűlését

A közlemény szerint az ÁPV Rt. igazgatósága tájékoztatót hallgatott meg a Malév Rt. 2003. első félévi pénzügyi helyzetéről és a társasággal kapcsolatban lefolytatott vizsgálatokról. Az igazgatóság tudomásul vette, hogy az ÁPV Rt. vezérigazgatója kezdeményezte a nemzeti légitársaság rendkívüli közgyűlésének összehívását, amelynek hatásköre a személyi kérdésekben való döntéshozatal. Az ÁPV Rt. igazgatósága emellett szükségesnek tartja, hogy az auditor javaslata alapján a közgyűlés kapjon átfogó tájékoztatást a társaság pénzügyi helyzetéről is.

Megfontolandó a vezérigazgató menesztése

A közlemény szerint: "Az igazgatóság kialakította álláspontját a légitársaság vezetésével és irányításával kapcsolatban. Eszerint a testület megfontolásra javasolja a Malév Rt. Igazgatóságának a vezérigazgató munkaköréből való felmentését, egyúttal kéri, hogy a Malév Rt. igazgatósága gondoskodjon az elsőszámú vezető ideiglenes helyettesítéséről."

Az ÁPV Rt. Igazgatósága úgy ítéli meg, hogy a lefolyatatott vizsgálat és a rendelkezésre álló információk alapján a Malév Rt. Igazgatóságának általános felelőssége egyértelműen nem állapítható meg. A kialakult helyzetre való tekintettel azonban, az ÁPV Rt. igazgatósága megfontolásra javasolja a Malév Rt. igazgatósága tagjainak, hogy mandátumukról mondjanak le, és egyben felkéri őket, hogy a feladatkörüket a rendkívüli közgyűlésig gyakorolják.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!