Natália
-3 °C
7 °C

Más ünnepet akar a többség

2006.10.20. 08:02

A felnőttek 77 százaléka szerint október 23-a a nemzeti összefogásról szól - a pártoknak vissza kell vonulniuk. Még nagyobb fokú a társadalmi konszenzus abban, hogy nem szabad napi politikai célokra használni megemlékezéseiket - olvasható a Marketing Centrum felmérésében, melyet a Népszabadság ismertet.

A pártelnökök ünnepi beszédeit a 18 évnél idősebbek 73 százaléka ellenzi, és mindössze 24 százalék azok aránya, akik szerint a pártelnököknek is beszédet kellene mondaniuk a nemzeti ünnepeken. E tekintetben nincs számottevő eltérés a kormánypárti és az ellenzéki szavazók véleménymegoszlásai között.

Ami az 50. évfordulót illeti: a megkérdezettek 57 százaléka szerint csak Sólyom Lászlónak kellene ünnepi beszédet mondania a központi megemlékezésen. Öt százaléka viszont úgy véli, hogy a külföldi vendégek jelenlétében Gyurcsány Ferencnek kellene megemlékeznie, 33 százalék pedig azt gondolja, hogy a köztársasági elnöknek és a kormányfőnek is beszédet kellene mondania. A vélemények természetesen függenek a pártállástól, de az MSZP táborában is csak kilenc százalék azok aránya, akik szerint csak Gyurcsány Ferencnek kellene beszédet mondania.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!