Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nyolcszázalékos Fidesz-előny

2005.09.12. 11:42
Az államfőválasztás után mért 13 százalékos Fidesz-előny szepmteberre visszaállt a 8 százalékos különbségre a Marketing Centrum felmérése szerint.

A köztársaságielnök-választás fiaskója csak időlegesen vetette vissza az MSZP-t, a Fidesz előnye továbbra is jelentős, derül ki a Marketing Centrum által szeptember elején végzett közvéleménykutatásból. A felmérés szerint tovább növekedett azok aránya, akik minden bizonnyal élni fognak a szavazati jogukkal, ám nem tudnak, vagy nem akarnak állást foglalni egyik párt mellett sem.

13-ról 8-ra

A július elején készült Marketing Centrum felmérés szerint a köztársaságielnök-választás az ellenzék számára sikert, az MSZP számára pedig kudarcot hozott, azaz 8 százalékpontról 13 százalékpontra növekedett a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben.

A legfrissebb, szeptember eleji adatok viszont azt jelzik, hogy ez csak időleges volt, és a Fidesz előnye visszaállt a korábbi hónapok 8 százalékpontos különbségre.

A köztársaságielnök-választással kapcsolatos fiaskó leginkább a kisebb vidéki városokban és a községekben növelte az ellenzéki párt előnyét, így július elejére nagyon jelentőssé vált a válaszadók lakóhelye szerinti különbség a pártok támogatottságában.

A nyáron az MSZP a kisebb településeken élők körében számottevően javította a pozícióját, a Fidesz azonban népszerűbbé vált a fővárosban, és a korábbi hónapok egyértelmű kormánypárti előnye után most kiegyenlítetté vált a két oldal budapesti támogatottsága.

Pesszimista gazdasági kilátások

A választásra jogosultak 40 százaléka szerint a következő 1-2 évben romlani fog az ország gazdasági helyzete, és mindössze 18 százalékuk optimista.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!