Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Lezsák áll az MDF-es szervezetalapítások mögött

2003.01.06. 13:34
Az MDF-es elnökválasztás közeledtével aktivizálódott Dávid Ibolya lehetséges kihívója. A fórumos "alapító atyák" egyike, Lezsák Sándor indulását ugyan nem erősítette meg, de az Index információi szerint ő áll a pártban megindult szervezetalapítási hullám mögött. Egy gazdasági, egy társadalompolitikai műhely mellett hivatalosan hétfőn alakul meg a Keresztény Demokrata Fórum és hamarosan egy önkormányzati ügyekkel foglalkozó szerveződést is beindítanak a párt képviselői.
Az MDF megyei szervezetinek a hónap közepéig, január 15-ig kell megtenni jelöléseiket a pártelnök személyére.

Lezsák szokás szerint

Lezsák Sándor
Eddig ugyan csak Dávid Ibolya újraválasztását támogató jelölések érkeztek az országos választmányhoz, sokan mégis biztosra veszik, hogy "szokás szerint" a demokrata fórum korábbi elnöke, Lezsák Sándor is megkapja majd néhány megye támogatását. A lakitelki "alapító atya" az első sajtóhírek megjelenésekor cáfolta ugyan, hogy ringbe szállna az elnöki posztért, ám a frakció több képviselője és az elnökség tagjai sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a tisztújítás végül az 1999-es párharc megismétlődését hozza. Lezsák akkor az MDF-et az Orbán-kormányban képviselő, növekvő támogatottságú igazságügyi miniszterrel nem tudott lépést tartani, és a népszerűségi listák élén szereplő Dávid Ibolyával szemben most sem lenne könnyű dolga.

Aktivitási alternatíva

Bár Dávid Ibolya vezetése alatt a Fidesszel szemben képviselt szövetségi politika vált az MDF jövőjét érintő fő kérdéssé, egyik oldal sem várja, hogy ez Lezsák Sándor esetleges indulása esetén a kortes küzdelem elemévé váljon. Az orbáni "egy tábor egy zászló" irányzat helyett ugyanis mindketten inkább az önállóságpárti elképzeléseket, vagyis a "több tábor egy zászló" jelszót támogatják. A belső várakozások szerint Lezsák leginkább a MDF belső átszervezésében, aktivizálásban kínálna alternatívát a jelenlegi elnökkel szemben. Az Index információi szerint Lezsák inspirálta a hétfőn megalakuló Keresztény Demokrata Fórumot, és támogatja egy önkormányzati témakörrel foglakozó szervezet megalakítását is. A pártban már működik egy gazdaságpolitikai kollégium, és valamint egy, Lezsák saját szervezésében létrejött Nemzetpolitikai Társaság.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.