Ágnes
-13 °C
0 °C

Kézi vezérlésre kapcsol az MDF-frakció

2004.09.13. 14:00
Az Index információi szerint az MDF hétfői frakcióülésén a képviselők Herényi Károly ellenállása miatt nem szavazhattak arról a javaslatról, hogy az MDF a parlamenthez forduljon jogorvoslatért az öt képviselő kizárását jóváhagyó ügyrendi bizottsági döntés miatt. A lakitelkiek többségével működő képviselőcsoportban született javaslatot a frakcióvezető nem terjesztette szavazásra. Lezsák Sándort hátraültették.
Úgy tudjuk, hogy az MDF képviselőcsoportjának hétfői ülésén a frakció tagjai nem szavazhattak az öt képviselőtársuk kizárásáról szóló állásfoglalás ügyében.

Nem szavazták meg

Információink szerint Herényi Károly frakcióvezető nem terjesztette szavazásra azt a javaslatot, amelyben az MDF hivatalosan kérte volna az országgyűlést, vizsgálja meg a Font Sándor és négy képviselőtársa ügyében született ügyrendi bizottsági döntést. Mint emlékezetes, a testület Herényi Károly beadványát jóváhagyva egy hete elfogadta a frakcióvezető egyszemélyi döntését, és a képviselőket kizárta az MDF-frakcióból. Hétfőn képviselői indítványra a lakitelki többséggel működő képviselőcsoport hivatalosan kérte volna a parlamenti jogorvoslatot a vitatott döntéssel kapcsolatban.

A frakcióülésen bemutatták a frakció új szervezeti és működési szabályzattervezetét is. Úgy tudjuk, hogy az új szmsz lehetőséget ad majd a frakcióvezetőnek, hogy csak olyan témákat tűzzön napirendre, amelyekkel maga is egyetért.

Hátraültetés

Döntés született viszont arról, hogy az öt kizárt frakciótag miatt átalakítják a csoport parlamenti ülésrendjét. Az új elrendezésben szembetűnő, hogy a Lakitelek munkacsoport "vezérét" Lezsák Sándort hátrébb ültették, Dávid Ibolya pártelnök és Herényi Károly frakcióvezető közelébe pedig főként az őket támogatók kerültek.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.