Pál
-9 °C
0 °C

Dávid Ibolya az MDF elnökjelöltje

2001.01.13. 16:43
Dávid Ibolya ismét vállalja a jelölést a pártelnöki tisztségre - mondta a politikus a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmányának szombati ülésén. A politikust több mint négyszáz szervezet jelölte pártelnöknek.

A pártelnök az MDF egyedüli jelöltje a posztra, miután Lezsák Sándor visszalépett a jelöléstől. A döntés a tizenhatodik országos tisztújító gyűlésen, január 27-én várható.

Dávid Ibolya
ismét vállalja a jelölést a pártelnöki tisztségre
Dávid Ibolya szerint ez a tanácskozás lesz az, amely meghatározza az MDF arculatát, programját és üzenetét a magyar társadalom számára.

Az elnök, aki egyben igazságügy miniszter is, közölte, hogy a választmány megvitatta az általa készített irányelveket, amelyek a 2002. évi országgyűlési választásokra való felkészülést, a demokrata fórum helyzetértékelését és a kormányzati teendőket foglalja össze. Ezeknek az irányelveknek a megvitatása szerepel majd az országos gyűlés napirendjén is.

A Magyar Demokrata Fórum csak olyan szervezetekkel teremt szorosabb együttműködést, amelyek döntéshozó testületük határozata alapján kijelentik, hogy 2002 és 2006 között a Magyar Szocialista Párttal és a Szabad Demokraták Szövetségével nem lépnek koalícióra, és a demokrata fórum nem lép koalícióra radikális irányzatot képviselő pártokkal sem - szögezte le Dávid Ibolya.

Dávid: a Fidesz természetes politikai partner

A pártelnök kijelentette, hogy az MDF természetes politikai partnerének és hosszabb távú együttműködésre alkalmas szövetségesének tekinti a Fidesz - Magyar Polgári Pártot. Alapvető fontosságúnak tekinti az esetleges szövetségre lépő politikai erők programjainak összehangolását.

Dávid Ibolya szólt arról is, hogy az MDF alapszabályának megfelelően a párt parlamenti képviselőit maga jelöli, a személyek kiválasztását mind az egyéni, mind a listás jelöléseknél belügyének tekinti. Amennyiben ezeknek az elveknek a megvalósulása nincs biztosítva, a Magyar Demokrata Fórum készen áll, hogy az országgyűlési képviselőválasztásokon önállóan induljon, ami persze azt is jelenti, hogy a polgári erők győzelme érdekében a második fordulóban, a viszonosság alapján, az erősebb jelölt javára visszalép vagy őt támogatja - mondta Dávid Ibolya.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.