Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Medgyessy nem megy el szavazni

2004.11.17. 14:17
Kapcsolódó cikkek (1)
A volt miniszterelnök szerint amíg nem tudjuk, mire szavazunk, addig felelőtlenség arra bíztatni a választókat, hogy december 5-én menjenek el szavazni. Medgyessy Péter szerda reggel Klubrádióban azt mondta, hogy ő maga ezért nem is vesz részt a népszavazáson.
"Felelőtlenség arra biztatni az embereket, hogy anélkül, hogy tudnák, miről van szó, menjenek el és szavazzanak igennel van nemmel csupán azért, mert az egyik oldal a hitét az igen mellett tette le, a másik oldal a hitét a nem mellett tette le" - mondta a politikus a Klubrádió egy gazdasági műsorában. Ezért a miniszterelenök el sem megy szavazni.

Racionális módon

Meg akarják változtatni Gyurcsány és Medgyessy véleményét
Az országgyűlés kettős állampolgárságról szóló szerdai vitanapján Dobó László fideszes, és az MDF-ből kilépett Csampa Zsolt képviselők egy plakátot adtak át a kormányfőnek, amelyen arra kérik Gyurcsányt és Medgyessy Pétert, hogy változtassa meg álláspontját a kettős állampolgárságról. Az ívet eddig 110-en írták alá, majd az ország több pontján is kiteszik, ahol bárki aláírhatja.
Medgyessy Péter szerint a kettős állampolgárság a magyarság többsége számára érzelmi kérdést jelent, amelyet azonban racionális módon is meg kell közelíteni. A racionális megközelítés azonban, mint mondta, nem azt jelenti, hogy mindez mennyibe fog kerülni a magyar államnak, hanem hogy hosszú távon mi szolgálja a magyar nemzet érdekét. "De erről nem esik szó" - mondta.

"Csak ezt a felelőtlen, egymás melletti elbeszélést látom és őszintén fel vagyok háborodva" - hangoztatta, hozzátéve, hogy ebben nincs különbség a jobb- és a baloldal között. Mint mondta, a komolytalan a kérdésfeltevés, mert "komolytalan a politikai élet és ez megint a szégyene ennek az egész politikai világnak". A volt kormányfő szerint nemzeti kerekasztalra lenne szükség, ahol a civil szervezetek, a határon túli magyarság képviselői, akadémikusok és az Európai Unió részvételével "emberi módon" lehetne arról beszélni, hogy a következő ötven-száz évben hogy fog kinézni a magyar nemzet jövője Európában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!