Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Keller és Kaltenbach mentelmi jogáról tárgyalnak

2003.11.25. 11:56
A mentelmi bizottság két hét múlva tárgyalja Katlenbach Jenő mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló kezdeményezést. A kisebbségi ombudsmant a jászladányi polgármester jelentette fel, mert becsületsértőnek találta Kaltenbach a helyi cigány kisebbségi önkormányzatról szóló beszámolóját. A bizottság várhatóan egyben tárgyalja azokat a mentelmi ügyeket, amelyeket karácsonyig juttatnak el a testülethez.
Keller László közpénzügyi államtitkár és Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman ügye fekszik egyelőre a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága előtt. Kellert Szász Károly jelentette fel rágalmazásért.

Kaltenbach Jenő mentelmi jogának felfüggesztesét a jászladányi polgármester kéri a testülettől - írja a Népszabadság. Dankó István amiatt fordult a bírósághoz, mert Kaltenbach tavalyi évről szóló jelentésében a kisebbségi önkormányzati választások "állatorvosi lovának" minősítette a jászladányi esetet. A választójogi törvényben előforduló problémák miatt fordulhatott elő ugyanis, hogy a település cigány kisebbségi önkormányzatában a többségi lakosság akaratából túlnyomórészt nem roma képviselők szereztek mandátumot. A beszámolót az országgyűlés elfogadta.

Géczi József, a bizottság elnöke az Indexnek azt mondta Kaltenbach ügyét két hét múlva tárgyalják, Keller esetében pedig megvárja, hogy az időközben esetlegesen érkező más beadványokkal együtt egy csomagban tárgyalják.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.