Dömötör
12 °C
14 °C

Metrópénzből épül újjá a Szabadság-híd

2004.01.12. 15:02
A metrószerződés most elkészült tervezete szerint a 4-es metró felszín alatti munkáit szinte teljes egészében az állam fizeti. A fővárosi önkormányzat a rá eső 41 milliárd forintos költségből úgynevezett "kapcsolódó beruházásokat" finanszíroz, mint például a Szabadság-híd, vagy a Kiskörút rekonstrukciója - derül ki az Info Rádió összeállításából.
A 200 milliárd forintos metróberuházás költségét nyolcvan százalékban az állam, 20 százalékban a főváros finanszírozza - áll a metrószerződés tervezetében, amelyet csütörtökön tárgyal a fővárosi közgyűlés. Arra a kérdésre, hogy a tervezetet mikor veszi napirendre a kormány, a kormányszóvivői iroda egyelőre nem tudott választ adni az Info Rádiónak.

A fővárosra eső 41 milliárd forintos költség túlnyomó részét úgynevezett kapcsolódó felszíni beruházásokra fordíthatja az önkormányzat. Ebből már megvalósult a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér rendezése, valamint a Bartók Béla út átépítése. A metrópénzből kerít sort a főváros 2005-től a Kiskörút és a Szabadság-híd rekonstrukciójára, valamint a még teljesen bizonytalan Bosnyák téri folytatáshoz tartozó beruházásokra.

Mint arról az Info Rádió beszámolt, a beruházásról szóló előszerződést december végén írta alá Medgyessy Péter miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester. Az esemény után elmondták, hogy a metrószerződést még januárban tárgyalja a kormány és a fővárosi közgyűlés, majd ezt követően immár a végleges szerződést is aláírja a két fél. A szerződés a 4-es metró Etele tér és Baross tér közötti szakaszára vonatkozik, amely beruházói becslés szerint 2008 végén, vagy 2009 elején lesz átadva.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.