Judit
-2 °C
8 °C

Mádl búcsúzott, Sólyom beköszönt

2005.07.29. 15:26
Az augusztus 5-ig hivatalban lévő Mádl Ferenc köztársasági elnökkel és utódjával, Sólyom Lászlóval találkozott pénteken a kormányfő.
Búcsúlátogatáson fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt Mádl Ferenc jövő héten leköszönő köztársasági elnök, péntek délelőtt Budapesten a Sándor-palotában. "A köztársaság elnökének lenni nem hivatal, hanem hivatás - hangoztatja a látogatásra kiadott közleményében a kormányfő. "Mádl Ferenc ezt a felemelő és embert próbáló hivatást, az alkotmányosság és a nemzet megőrzését, megerősítését, Göncz Árpád elnök úr politikai örökségének megbecsült folytatójaként, demokratához és hazafihoz méltóan, emberséggel teljesítette."

A miniszterelnök a júniusban megválasztott, a hivatalát augusztus 5-én elfoglaló köztársasági elnökkel, Sólyom Lászlóval is találkozott. A kormányfő dolgozószobájában folytatott megbeszélésen - a Miniszterelnöki kabinetiroda közleménye szerint - nem hangzott el semmi meglepő. "Közjogi tisztjük mindkettőjüket arra kötelezi, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel a nemzetet, a nemzeti egységet szolgálják" - szól a találkozóról készült jelentés.

Gyurcsány és Sólyom abban is megállapodott, hogy a jövőben rendszeresen találkoznak egymással.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.