Emőke
8 °C
19 °C

Platánokhoz beszélt az asztal alá hányó ex-MIÉP-es

2004.01.08. 10:16
Apró Juhász János ritkán iszik alkoholt, ráadásul hamar megárt neki - derül ki a Délmagyarországból. A lapnak nyilatkozott a Temesváron részegen botrányt okozó szegedi ex-MIÉP-es városi képviselő, aki arra nem emlékszik, hogy az asztal alá hányt volna, de az biztos: nagyon rosszul volt a cujkától. A Szeged testvérvárosában történteket a szocialista városvezetés sem verte nagy dobra.
"A hivatalos program végéig egy korty alkoholt sem ittam, utána viszont nem tudtam visszautasítani a románok végtelen szeretetét. Elfogadtam a cujkát, mert nem akartam megsérteni vendéglátóinkat" - nyilatkozza a szegedi Délmagyarországban Apró Juhász János szegedi önkormányzati képviselő. Mint az Index megírta: a MIÉP színeiben mandátumot szerzett városatya egy temesvári testvérvárosi látogatás díszvacsoráján részegen szónokolt Erdély hovatartozásáról, egy díszebéden pedig az asztal alá hányt.

Talán leitatták

A képviselő azzal védekezett, hogy ritkán iszik alkoholt, ráadásul hamar megárt neki. Ezért Temesvárra menet a buszon még nem is fogadta el a felé nyújtott pálinkás flaskát. Temesváron viszont már igent mondott az italra és - mint fogalmaz - "innen kezdődtek a bonyodalmak".

Apró Juhász azt állítja magáról a Délmagyarországban, hogy hiányzik belőle az irredentizmus, tettét megbánta, szégyelli magát. Arra nem emlékszik, hogy az asztal alá hányt volna, de - mint a lap fogalmaz - "abban azonban biztos volt, hogy nagyon rosszul érezte magát". Lelkiismeretével ezek után nehezen tudott elszámolni. " Volt úgy, hogy éjszaka kisétáltam az újszegedi ligetbe, ahol elmondtam őszinte érzéseimet a platánoknak" - nyilatkozta. Nem zárja ki ugyanakkor azt sem, hogy leitatták.

Apró Juhász a képviselői mandátumáról nem mond le. A MIÉP-hez fűződő viszonyáról, a párt tiltakozó leveléről annyit nyilatkozott: sajnálja azokat az embereket, akiket becsapott a Magyar Igazság és Élet Pártja.

Politikai öngól

A szegedi MIÉP tagjai szerint a romániai botrány valójában az MSZP öngólja, miután a jobboldali párt már tavaly megvonta bizalmát Apró Juhásztól. Az egykori alelnök ügyében a MIÉP városi vezérkara még szeptemberben levelet írt a polgármesternek, és kezdeményezte visszahívását. A delegáló szervezet és a kompenzációs listán mandátumot szerzett városatya között olyannyira megromlott a viszony, hogy eltiltották a MIÉP név használatától is.

A visszahívás ellenére Apró Juhász mégis az önkormányzat tagja maradt. A temesvári esetet egyébként a kínos helyzetbe került szegedi szocialista vezérkar sem kívánta nagy dobra verni, jóllehet a város kulturális bizottságában tevékenykedő képviselő a MIÉP egyetlen delegáltja. Az Index információi szerint a több mint egy hónapja történt botrányt követően az önkormányzatban csak napokban veszik fontolóra, hogy Apró Juhásszal szemben milyen szakciót érvényesítsenek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.