Miklós
-7 °C
2 °C

Feljelentés- kiegészítés a Millenáris-pénzek miatt

2002.06.26. 07:10
A kancellária új vezetőjének feljelentését a Millenáris-kifizetésekkel kapcsolatban hétfőn kapta meg a rendőrség, de mivel ez alapján nem lehetett sem nyomozást elrendelni, sem pedig megtagadnia azt, a nyomozók feljelentés-kiegészítést rendeltek el.
Feljelentés - kiegészítést rendelt el a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a Millenáris Kht. volt vezetőjének kiutalt több tízmillió forint ügyében - értesült az Index. Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a kancellária új vezetése jelentette fel a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát, Bártfai Bélát, valamint a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetőjét.

Az Index korábban beszámolt azokról az ügyekről, melyek miatt a kancellária vizsgálatot kezdeményezett. Ide tartozik az álomhasznot produkáló filléres órák, a szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok, a Millenáris volt vezetőjének tízmilliós hallgatási díja, a százhúszezres haletetés, és a vendégkönyv hét és félmillió forintos őrzési díja.

A járandóság miatt indult eljárás

A kancellária feljelentése hétfőn érkezett meg a rendőrsége, de mivel ez nem tartalmaz elegendő információt sem a nyomozás elrendeléséhez, sem pedig megtagadásához ezért feljelentés - kiegészítést rendeltek el. A szükséges információk összegyűjtésére 15 napja van a rendőrségnek. A feljelentés szerint a kht. korábbi ügyvezetője, Berkecz Jánosné a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla jóvoltából.

Talán szakértő sem kell

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kiutalt összeget megtarthatja a Millenáris volt vezetője, ha végül csak az államtitkár jogsértését állapítják meg. A Millenáris Kht. ugyanis keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Jánosnéval kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint 34,4 millió forint és kamatai megfizettetését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.