Natália
-3 °C
8 °C

Csak a karórák miatt emelhetnek vádat a Millenáris Kht. ellen

2003.07.07. 08:18
A rendőrség megszüntette a nyomozást a Millenáris Kht. valamennyi ügyében. Vádemelési javaslattal csak egyetlen ügyben fordultak az ügyészséghez. A nyomozás megállapításai szerint a 402 millió forintért megrendelt Millenáris-karórák osztogatása felesleges marketingfogás volt. Mint a nyomozás egyik illetékese fogalmazott, akár ötezreseket is osztogathattak volna az ezerforintos belépőjegyek mellé.
A Magyar Hírlap információi szerint a rendőrség befejezte, illetve megszüntette a nyomozást a Millenáris Kht. összes ügyében. A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt csak a 402 millió forintért megrendelt, a belépők mellé osztogatott karórák miatt fordult vádemelési javaslattal az ügyészséghez.

Egy dél-csendes-óceáni cégtől származnak a Millenáris-órák
A dél-csendes óceáni szigetvilágban jegyzett társaságé az a kft., amely az Álmok álmodói - Világraszóló Magyarok című kiállítás belépőjéhez adott ajándék karórákat behozta az országba - írta decemberben a Magyar Hírlap. Alapításakor a Millenáris Rt. is egy off-shore cég tulajdonában állt. Nem tudni ki a Globe Trotters Import and Export Limited nevű off-shore cég tulajdonosa. A társaságot Vanuatu állam fővárosában, Port Villában jegyezték be. A bejegyzést bonyolító magyar ügyvéd nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Az importcéget a jelek szerint az ajándék karórák behozataláért hozták létre, mivel azt 2001. november 21-én jegyezték be a cégbíróságon. Az importőr az órákat hatod annyiért szerezte be, mint amennyiért azokat a Millenáris Rt. a közpénzekből fizetett Millenáris Kht.-nak eladta.

Rendben találták a haletetést is

A rendőrség a többi ügyben nem állapított meg jogsértést, így megállapításaik szerint nem történt mulasztás akkor sem, amikor a közintézmény előző vezetése havi 13 millió forintot fizetett a Millenáris Park takarításáért, sem pedig akkor, amikor az ingatlan medencéjében lévő halak etetésére fizettek ki milliókat.

A kht. előző vezetése által bérelt tévéstúdió, illetve világítástechnikai eszközök miatt sem terhel senkit felelősség.

Látogatottság-fokozó marketingfogás

A napilap értesülései szerint a most vádemelési javaslattal befejezett nyomozás a karórák ügyében nem azt rótta fel a vezetésnek, hogy két cég közbeiktatásával 402 millió forintot fizettek ki az eredendően 70 millió forintért beszállított órákra, hanem azt, hogy a látogatottság-fokozó marketingfogásra ekkora összeget fizetett ki az állami költségvetésből finanszírozott társaság.

Mint a nyomozás egyik illetékese fogalmazott, akár ötezreseket is osztogathattak volna az ezerforintos belépőjegyek mellé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!