Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Új ifjúsági park Budán

2003.02.13. 20:22
Zöld sávot alakít ki a II. kerületi önkormányzat és a Millenáris Kht. a Margit körút és a Marcibányi tér között - derült ki a kerület és a gazdasági társaság első embereinek találkozóját követő tájékoztatón. A tervek szerint a későbbiekben itt alakítanának ki egy új budai ifjúsági parkot, az elképzelések megvalósításához magántőkét is bevonnak.
A főváros II. kerületi önkormányzata "zöld sávot" kíván kialakítani a Margit körút és a Marczibányi tér között, ahol egy modern, európai szintű üzleti, kulturális, sport- és szabadidős intézményegyüttes jönne létre. Erről Horváth Csaba polgármester tájékoztatta a sajtót azután, hogy a Millenáris Park jövőjével kapcsolatos tervekről megbeszélést folytatott Mizsei Zsuzsával, a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatójával.

Külföldi építészek bevonását fontolgatják

Horváth Csaba azt mondta, a terület megújítása nemcsak a II. kerület, hanem egész Buda fejlesztésében hangsúlyos szerepet kap. Az épületcsoport kialakításához külföldi építészek bevonását fontolgatják, derült ki szavaiból. Mizsei Zsuzsa arról beszélt, a fejlesztési tervvel a kormány szándéka az, hogy továbbra is kulturális célokra használja a Millenáris Parkot.

Az elképzelésről Medgyessy Péter miniszterelnök keddi országértékelő beszédében tett említést, arra utalva, hogy a park fejlesztése a kormányprogram, az Európa-terv fontos része. Mizsei Zsuzsa szerint a jól hasznosítható ipari tereket úgy szeretnék átalakítani, hogy azok - a park már meglévő létesítményeihez és rendezvényeihez kapcsolódva - színvonalas kulturális programok helyszínei lehessenek.

Új ifjúsági parkot!

A park fejlesztését a Moszkva tér és környékének rendezésével együtt, összehangoltan szeretnék megvalósítani; a jelentős összegeket igénylő terv távlati célja egy új budai ifjúsági park kialakítása. A terület továbbépítését célzó nemzetközi tervpályázatot a Miniszterelnöki Hivatal mint a Millenáris Kht. tulajdonosa írja ki, mondta az MTI érdeklődésére a közhasznú társaság ügyvezetője. Hozzátette, a környék fejlesztéséhez kívánatos lesz piaci források bevonása is. Mizsei Zsuzsa azt is elmondta, hogy a legközelebbi feladat a Millenáris Fogadó épületével szemközti Zöld Péter játszótér fejlesztése.

Jövőkép címmel nyílik kiállítás

Az ügyvezető kitért arra, hogy a magyar lelemény teljesítményeit bemutató Álmok álmodói című kiállítás folytatásaként Jövőkép címmel új, fejlett technikai megoldásokat felvonultató tárlatra terveznek, amelyen az interaktív tárgyi kultúra lehetőségeit kívánják bemutatni.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!