Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Ügyészségi nyomozás indult Molnár Csaba ügyében

2003.12.09. 16:24
Nyomozást rendelt el a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatala hivatali visszaélés gyanúja miatt abban az ügyben, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság is vizsgálta Molnár Csaba alezredes szerepét - közölte Sódor István fővárosi főügyész kedden.
Sódor István közlése szerint a hétfőn indított nyomozásnak nincs gyanúsítottja, mint mondta, megalapozott gyanú esetén lehet csak gyanúsítottról beszélni. A rendőrség hétfői közlése szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) mint titokbirtokos, engedélyezte az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy a Molnár Csaba alezredes ügyében keletkezett iratokat állásfoglalás céljából a Fővárosi Főügyészségnek megküldje.

Az NBH által az országos rendőrfőkapitányhoz eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentés és a Magyar Nemzet múlt keddi számában megjelentek alapján Salgó László országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot rendelt el a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztályát vezető Molnár Csaba alezredes ügyében.

A napilap arról számolt be, hogy a K&H ügyében is nyomozó alezredes "az elfogadhatónál és normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot" tart arab pénzváltókkal. A rendőrségi vizsgálat pénteken ismertetett eredménye szerint nincs megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy Molnár Csaba alezredessel kapcsolatban bűncselekmény alapos gyanúja merült volna fel, de tovább kellene vizsgálódni az ügyben. A vizsgálatot végző Bolcsik Zoltán dandártábornok, az SZBEI vezetője szerint az NBH-tól kapott összefoglaló jelentés olyan adatokat, körülményeket tartalmaz, amelyek további vizsgálódást érdemelnek, de ezt az ügyészség teheti meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.