Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Szerződésenként tíz kérdés az Országimázs Központhoz

2001.04.28. 13:19
"Mikor kaphatunk végre érdemi választ a MeH költségvetés-gazdálkodása körüli tisztázatlanságokra?" - címmel az Országimázs Központ szerződéseihez egyenként tíz, összesen 2160 kérdést intézett a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez, Stumpf Istvánhoz, Keller László és Veres János, szocialista képviselők. A kormányszóvivő a közleményre reagálva elmondta: természetesen lesz válasz, a törvény adta időkereten belül. Keller és Veres ez alapján döntik el, fellebbeznek-e a korábbi bírósági döntés ellen.
A honatyák úgy látják: bár korábbi, bírósági keresetük eredményeként a MeH rendelkezésükre bocsátotta az Országimázs Központ (OK) 2000. évben kötött szerződéseit, de ezek "nem tartalmazzák azokat az érdemi adatokat, amik alapján láthatóvá válna a közpénzek felhasználásának útja és módja."

Keller László
Keller és Veres ezért az OK mind a 216 szerződésére vonatkozóan tízet, tehát összesen 2160 kérdést intézett a miniszterhez. A politikusok szerint "az újkori magyar demokráciában nem volt arra példa, hogy bármely, az állam működését érintő témában ilyen tömegű kérdést kelljen feltenniük országgyűlési képviselőknek ahhoz, hogy a közpénzek felhasználásának szabályosságáról meggyőződhessenek" - idézi a Magyar Hírlap a két képviselő közleményét.

Tavaly októberben perelték be az OK-t

Korábban megírtuk: a honatyák tavaly októberben beperelték az OK-t, amiért nem nézhették meg a központ szerződéseit. A kereset eredményeként a Miniszterelnöki Hivatal átadta a politikusoknak a 2000. évben kelt szerződések tárgyát, de - mint a tíz kérdést is tartalmazó, az Indexnek eljuttatott közlemény állítja - ezek nem tartalmaztak érdemi adatokat.

Borókai Gábor, kormányszóvivő az Index megkeresésére kijelentette: "természetesen lesz válasz a két képviselő kérdéseire a törvény adta időkereten belül". Keller és Veres a válaszok alapján döntik el, hogy fellebbeznek-e a bírósági döntés ellen.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!