Vilma
-7 °C
4 °C

Lendvai Ildikó lehet az MSZP frakcióvezetője

2002.04.30. 17:53
Lendvai Ildikó lehet a szocialisták parlamenti frakcióvezetője, Szili Katalin pedig az Országgyűlés elnöke - javasolja az MSZP elnöksége. Az Index információi a testület úgy foglalt állást, hogy kevesebb minisztériummal kell kezdeni a kormányzati ciklust. Államtitkár venné át például a titokminiszter helyét.
Lendvai Ildikót, az MSZP alelnökét jelöli pártja elnöksége a frakcióvezetői posztra, az Országgyűlés elnöki tisztére pedig Szili Katalint javasolják. A képviselőcsoport helyettes vezetője lehet: Juhász Gábor pásztói honatya, aki korábban a Baloldali Ifjúsági Társulás alelnöke volt, az elmúlt négy évben pedig a parlament sportbizottságában dolgozott, Katona Béla, a Horn-kormány egyik titokminisztere, illetve Gy. Németh Erzsébet, az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának eddigi vezetője. Frakcióigazgatónak Varjú Lászlót javasolják.

Az MSZP Országos Elnöksége keddi ülésén tárgyalt a lehetséges kormányzati struktúráról, a testület javaslatokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy milyen kormányfelépítést ajánljon az MSZP tárgyalódelegációja az SZDSZ számára.

Az Index információi szerint a jelenleginél kevesebb minisztérium lenne; államtitkári rangú politikus felügyelné például a Miniszterelnöki Hivatalon belül a titkosszolgálatokat és megszűnne külön minisztériumként a Phare- ügyekkel foglalkozó tárca is. Az elképzelés szerint külön minisztériumot kapna az oktatás és az informatika. A továbbiakban is a földművelésügyi tárca alá tartozna a vidékfejlesztés, a Gazdasági Minisztériumban pedig stratégia tervezés folyna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.