Ambrus
-7 °C
3 °C

Négyszáz kisgyurcsánnyal az MSZP sikeréért

2005.12.20. 10:15
Eligazítást tartott az MSZP vezetése a párt aktivistáinak. Kiderült, hogy az MSZP vezetői egyáltalán nem elégedetten és hátradőlve szemlélik a népszerűségi mutatókat, és hogy aki a szocialistáknál nem dolgozik rendesen, az büntetésből csak a parlament a hátsó sorába kaphat helyet.

Az Index információi szerint a parlament hétfői ülésnapja előtt, az épület tőszomszédságában négyszáz kampányaktivistának tartott eligazítást Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István pártelnök és Szigetvári Viktor kampányigazgató. Az összejövetel apropója az volt, hogy a kormányfő elégedetlen a kampányban résztvevők aktivitásával.

Huszonöt százalékos gond

Forrásaink szerint a zártkörű találkozón Gyurcsány kijelentette, hogy a választókörzetek (176) negyedében vannak bajok, és az egyéni választókerületek konkrét említése nélkül bírálta azokat, akik eltelve az eddigi sikerekkel visszavettek a munkából. A kormányfő, aki a szocialista párt országos választási bizottságának a vezetője is egyben, arra szólította fel az aktivistákat, hogy mindenki dolgozzon legalább annyit, amennyit ő.

Hiller István pártelnök az Index érdeklődésére annyit közölt, azt kérték az aktivistáktól, hogy a nyugdíj, a családtámogatás, az infrastruktúra-fejlesztésre, az adócsökkentésre építsék kommunikációjukat. A pártelnök állítása szerint határozott, de nem durva kampányt kértek aktivistáiktól, majd hozzátette, hogy soha nem volt még ennyire szervezett az MSZP-kampány mint a jelenlegi.

Gyurcsány Ferenc az Index kérdésére csupán megerősítette a kampányfelkészítő tényét, de minden további érdeklődést elhárított, pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy miként értelmezte azt a mondatot, amelyet szintén a hétői eigazításon közölt az érintettekkel, hogy "aki nem dolgolzik rendesen, az utolsó sorban fog ülni a parlamentben".

Kampányról kampányra

Az MSZP az utóbbi hónapokban behozta a Fidesz utcahossznyi előnyét, és a közvélemény-kutatók mára hol a Fidesz, hol az MSZP előnyét hozzák ki havi felmérésükben. Bővebben a felmérésekről.

A szocialista párt és a kormány kampánya gyakorlatilag a múlt év májusában kezdődött Gyurcsány Ferenc száz lépés programjának bejelentésével. Azóta megváltoztatták arculatukat, kampányt indítottak Budapesten és vidéken egyaránt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!