Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Megfelezi az MTV a vezetői számát

2005.01.28. 14:33
Százmillió forintos megtakarítást remél a köztévé vezetése attól, hogy több mint felével csökkentik a vezetők létszámát. A tévé új szervezeti felépítéséről szóló elképzeléseket Rudi Zoltán tévéelnök még pénteken eljuttatja az érdekképviseleti szervek vezetőinek. Az elképzelés szerint két alelnöke lehet a köztévének: az egyik a pénzügyekért, a másik pedig a műsorokért felelne.

A jelenleginél jóval kevesebb vezetővel számoló szervezeti struktúra bevezetését tervezi a Magyar Televízióban (MTV) Rudi Zoltán elnök, értesült az MTI pénteken a menedzsment egy, neve mellőzését kérő tagjától. Az osztályvezető-helyettesi, illetve a magasabb beosztású munkatársak száma a jelenlegi 157-ről 65-70-re csökken, a mostani 18 helyett 10 igazgatója marad az intézménynek.

Két alelnöke lesz az MTV-nek

A tavaly szeptember óta alelnök nélkül működő társaságnak két alelnöke lesz: egyikük a gazdálkodással és a működtetéssel foglalkozik, míg a közszolgálati műsorokért felelős alelnök a műsorkészítő helyeket és az egyes csatornákat felügyelő intendánsokat fogja össze, részletezte Rudi Zoltán tévéelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint megjegyezte, a tévé elnöke a nap folyamán juttatja el a közszolgálati médiumban működő érdekképviseletekhez a szervezeti ábra tervét, amelyet Rudi Zoltán a visszajelzések után, legkésőbb február végéig, március elejéig véglegesít.

Tájékoztatása szerint akkor léphet életbe az új struktúra; "a pozíciók 90 százaléka esetében" a tévéelnöknek már vannak személyi elképzelései. Mint mondta, a vezetők számának csökkentésétől több mint 100 millió forintos éves megtakarítást vár az intézmény.

Csökkenhetnek a gyártási költségek

A menedzsment név nélkül nyilatkozó tagja arról is beszámolt, az átalakítás fontos eleme, hogy különválasztják a műszaki, a pénzügyi és az emberi erőforrásokat, versenyhelyzetet teremtve a külső és a belső alkotók között; az intézkedéstől a gyártási költségek csökkenését várják.

Mint mondta, ezzel párhuzamosan bizonyos minőségi feltételek teljesítését is vállalniuk kellene a végleges szervezeti séma életbe lépése után kinevezett intendánsoknak. Az "egyszerre centralizált és a felelősséget megosztó" szisztéma a forrás közlése szerint lehetővé teszi, hogy az MTV elnöke, "aki most mindenért számon kérhető", csak közép- és hosszú távú, stratégiai ügyekkel foglalkozzon majd, napi kérdésekbe pedig csak működési zavarok esetén kelljen beleszólnia.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.