Judit
-2 °C
8 °C

Pénz nélkül is tematizálna az MTV

2004.05.14. 09:46
Bár a terveihez képest csak feleannyi támogatást javasoltak az MTV-nek, a közszolgálati adó elnöke nem mond le a tematikus csatornák beindításának tervéről. A legkorábban beindítani akart hírcsatorna indulása azonban késni fog a "szükséges feltételek" megteremtéséig.
A közszolgálati médium anyagi nehézségei ellenére nem mond le a Magyar Televízió (MTV) vezetése arról, hogy 2006 végéig kiépítse tematikus tévécsatornái rendszerét - jelentette ki Rudi Zoltán. "Ez egy olyan szándék és törekvés, amit semmiképpen nem adunk fel" - mondta a köztévé elnöke.

Nem teremtődtek meg a feltételek

Elképzeléseik között szerepelt, hogy - noha erre 2005 végi határidőt szabtak meg korábban - még az idén beinduljon az MTV hírcsatornája, ám "ezt el kell halasztanunk, amíg a költségvetésünket rendbe nem tudjuk tenni, és nem teremtődnek meg az indítás műszaki és jogi feltételei" - mondta részletek közlése nélkül.

A közszolgálati médium közalapítványi kuratóriuma által idén március ötödikén tévéelnökké választott Rudi Zoltán pályázatában az elképzelések között a nemzeti főadó működtetése mellett - tematikus hír-, sport-, nosztalgia és kulturális csatorna beindítása szerepel. Ugyanakkor mostanra - vezetőinek közlése szerint - meglehetősen nehéz anyagi helyzetbe jutott a Magyar Televízió.

Elszámították magukat

Pinke György gazdasági folyamatokat felügyelő alelnök szerdai közlése szerint módosítani kell az MTV két hónapja elfogadott üzleti tervét, mivel a vártnál minden bizonnyal jelentősen kisebb összeget kap az intézmény a médiatörvényben felsorolt három közszolgálati médium strukturális átalakítására elkülönített keretből. Ebből a forrásból - a korábbi évek tőkejuttatás-elosztásainál kapott arányokat alapul véve - 8,5 milliárdos bevétellel kalkulált a társaság, a költségvetési bizottság azonban 4,8 milliárd forintot javasolt megítélni nekik.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.