Mária
-6 °C
2 °C

Új műsort indít Medgyessy lánya

2003.09.09. 09:05
Elutasította több műsor szerződésének meghosszabbítását az MTV kuratóriumának elnöksége, mert túlságosan magasnak találta a megrendelt produkciókért fizetett összeget. Új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita, a miniszterelnök nevelt lánya.
Az MTV kuratóriumának lehetősége van egy bizonyos összeghatár felett megvétózni a tévé vezetése által készített megbízatásokat - írja keddi számában a Népszabadság.

Drága kabaré

A döntés érinti az MTV legdrágább produkcióját, az adásonként 12,4 millió forintba kerülő Új szeszélyes évszakokat is. Ez a múlt héten a köztévé negyedik legnépszerűbb műsora volt, 950 ezren látták. A kabarét a Szféra Tv gyártja, a szerződés a nyáron lejárt, a tévékuratórium elnöksége pedig csak radikális költségcsökkentés után hajlandó azt meghosszabbítani.

A másik visszadobott szerződéstervezet a hétköznaponként jelentkező Navigátor című műsoré. A 20 perces alkotások darabjáért 800 ezer forintot fizet az MTV.

A MTV elnöke a hír-, a kulturális és a szórakoztató területekre jutó kiadások radikális csökkentését írta elő. Emiatt több tervezett műsor nem indulhat el, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mi kerül képernyőre. A köztévé őszi műsorstruktúrája ugyanis még nem készült el.

Új vezetők, új Tornóczky-műsor

A késlekedés egyik oka: háttéralkuk folynak arról, hogy az elnök kiket nevezzen ki vezető pozíciókba, és csak az igazgatók véglegesítése után döntenek az új műsorokról.

A Népszabadság úgy tudja, új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya most dokumentum műfajban próbálja ki magát. Egyelőre egy, a tévé belső gyártásában készülő riportról van szó, amely egy női börtönben készült. Ha ennek fogadtatása kedvező lesz, havonta egyszer lesz látható a képernyőn a Tornóczky-műsor.

Szintén tárgyalások folynak Juszt Lászlóval egy új produkcióról. Vadas Mihály, a szórakoztató főosztály vezetője a tervekről annyit mondott: több műsorról is egyeztetnek, de az új struktúra véglegesítéséig ezekről nem tud konkrétumokat mondani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!