Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

K&H: a szír ügyvédje szerint pénzt vihettek az MTI-székházba is

2003.10.28. 18:02
A K&H brókerbotrányban előzetes letartóztatásban lévő szír E. A. Hassan egyik ügyvédje szerint védencének megbízottja egy alkalommal követte a tisztára mosott pénz útját, amely vélhetően az MTI Naphegyen lévő székházába került. A szír másik ügyvédje szerint egy adag pénz védence vallomása szerint az MTV székházában kötött ki.
Retteghy István, a pénzmosással gyanúsított szír egyik ügyvédje a Magyar Hírlapnak azt állította, hogy védence a múlt héten beszámolt az ügyészeknek arról, hogy Kulcsár Attila pénzéből egy körülbelül ötvenmilliós tétel a Magyar Televízió épületébe került.

Az MTV szóvivője, Csorba Mária, megkeresésünkre egy videokazettát adott át, amelyen a szír másik ügyvédje beszél arról, hogy egy pénzcsomag lehet, hogy a Magyar Távirati Iroda naphegyi székházába kerülhetett.

Az ügyvéd a kazettán a Retteghy által elmondottakkal szinte mindenben egyező történetet mond el. Eszerint egy alkalommal - az előzetes letartóztatásban lévő - Hassan megbízásából valaki, a "hozzátartozója" követte a tisztára mosott pénz útját, amelyet a szír ügyvédje szerint a taxis egy hegyre, vélhetően az MTI naphegyi székházába vitt.

A taxis azonban észrevette követőjét, és felhívta Kulcsár Attilát a hírrel, aki kapcsolatba lépett a szír férfival. Kulcsár megtiltotta Hassannak, hogy kövessék a taxist, "így ez nem is fordult elő többet" - mondja a felvételen az ügyvéd.

Az Index megkereste az MTI vezetőjét. Vincze Mátyás szerint 15 cég van rajtuk kívül a székházban, ezért "rendes detektívmunkát kíván", hogy kiderüljön, kinél "landolt" a pénz. A Magyar Nemzet utal arra, hogy a K&H ügyben tanúként kihallgatott Forró Tamás volt cégének is ugyanott van a székhelye. A Világgazdaság című lapot kiadó - és az MTI naphegyi székházából a múlt vasárnap elköltözött - Zöld Újság Rt. jelenlegi vezetője, Lovas Dániel úgy vélekedik, hogy az eset - ha igaz - nem történhetett 2002-ben. Ugyanis 2001 végén vásárolta meg Forró tulajdonrészét az Axel Springer. "Azóta egészen biztosan nem érkezett pénz a céghez, Forró pedig be sem tette a lábát az épületbe" - tette hozzá Lovas.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!