Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Megszüntették az eljárást a csillebérci vadászház ügyében

2003.01.18. 13:50
Annak ellenére szüntette meg a nyomozást a csillebérci úttörőtábor vadászházának eladása ügyében a rendőrség, hogy a gyanú megalapozottnak bizonyult - jelentette ki Rogán Antal. Mint mondta, a vizsgálat megállapította, hogy a 15 millióért eladott ingatlan valós értéke megközelítette a százmillió forintot. Véleménye szerint a rendőrség a "szocialista törvényesség" alapján járt el, miszerint "akit a párt szeret, az nyugodtan csalhat".
Megszüntette a nyomozást a volt csillebérci úttörőtábor területén fekvő vadászház értékesítése ügyében a rendőrség - jelentette be a tábor bejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke. Rogán ugyan már karácsony után kézhez kapta a rendőrség határozatát, mégis csak most hozta nyilvánosságra.

Százmilliós ingatlan 15 millióért

Elmondása szerint a rendőrség annak ellenére szüntette meg az eljárást, hogy az 1999-ben 15 millió forintért eladott száz négyzetméteres alapterületű ingatlanba később Rácz Péter, a Magyar Úttörőszövetség (MÚSZ) ügyvezető elnöke költözött be. Az ügyben Rogán tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával.

"A határozat azért nagyon sajnálatos, mert ugyanabban a négy oldalban egyébként az is benne foglaltatik, hogy a gyanú megalapozottnak bizonyult" - mondta Rogán. Elmondása szerint a vizsgálat megállapította, hogy az eladás időpontjában 96,8 millió forint volt az ingatlan értéke. A Fidelitas alelnöke szerint Rácz nem tájékoztatta a MÚSZ vezetőit arról sem, hogy az ingatlanra az eladás előtt építési engedélyt adott ki a XII. kerületi önkormányzat.

Szocialista törvényesség

"A rendőrség ennek ellenére azzal indokolta döntését, hogy nem állapítható meg, hogy az ügyletből Rácz Péternek haszna, a MÚSZ-nak pedig kára származott volna" - mondta Rogán, aki szerint a rendőrség a "szocialista törvényesség" alapján járt el. Véleménye szerint ez azt jelenti, "hogy akit a párt szeret, az büntetlenül csalhat, akár lophat is". A további lépéseket attól teszi függővé, hogy a belügyminiszter vagy az országos rendőrfőkapitány felülvizsgálja-e a nyomozást megszüntető határozatot.

Rogán kérjen bocsánatot

Rogán Antalnak tiszteletben kellene tartania az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezet Bűnözés Elleni Igazgatóságának határozatát - nyilatkozta Rácz Péter az MTI-nek. Közlése szerint mind a rendőrség, mind pedig az ügyészség egyértelműen megállapította, hogy nem történt jogszabályba ütköző bűncselekmény, ezért "pontot kellene tenni az ügy végére", és a feljelentőnek elnézést kellene kérnie azoktól, akiket alaptalanul megvádolt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!