Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Fidesz-közeli cégé a magyar-vizsla.hu

2005.10.26. 15:17
Bár mindenkitől függetlennek vallja magát a milliós példányszámú Magyar Vizsla kiadványt jegyző Adózók Érdekvédelmi Szövetsége, a szervezet doménnevét egy olyan cég regisztráltatta és tulajdonolta, amely korábban még más néven a Fidelitas oldalát is regisztráltatta. A társaság akkor is a figyelem középpontjába került, amikor Rogán Antal mostani Fidesz-kampányfőnök megbízásából elhappolták a Miniszterelnöki Hivatal elől az europaterv.hu címet. A cégvezető és Horváth Éva elnök szerint is csupán véletlen egybeesésről van szó.

Milliós példányszámban teríti országszerte a Magyar Vizsla című kiadványt a februárban Orbán Viktor Fidesz elnök részvételével létrejött, de magát függetlennek valló Adózók Érdekvédelmi Szövetsége. A szervezet kiadványában többször felbukkan a Fidesz-vezetők által mostanában előszeretettel használt luxusbaloldal kifejezés, valamint többször is visszaköszön az ellenzéki párt retorikája. Horváth Éva a szervezet elnöke az Indexnek elsőként nyilatkozva hétfőn azt állította, hogy csupán a véletlen műve, hogy a Fidesz által használt szlogenek visszaköszönnek a lapból és azt állította, a mindenkori kormány elé kívánnak tükröt állítani.

Jobbos domainbrókerek

Az Index most kiderítette, hogy a független szervezet doménnevét a mostani nyilvántartás szerint nem a szervezet, hanem a Blizzard Consulting Tanácsadói Kft. tulajdonolja.

A társaság neve ugyan nem nagyon szerepelt a nyilvánosság előtt, a cég elődje a Zebra Klub Kft. viszont igen: ők regisztáltatták a hajramagyarok.hu-t, amelyet később továbbadtak a Fidesz ifjúsági szervezetének, de bejegyeztették a Fidelitas és az azóta a Fidelitastól függetlenedett, és magát a polgári underground lapjaként hirdető UFI című lap oldalát is.

Rogán megbízásából is foglaltak

A társaság egyik tulajdonosa pedig az a Balogh Ákos Gergely, akinek - amellett, hogy a Fidelitas fővárosi alelnöke volt, amikor Rogán Antal töltötte be a budapesti elnöki tisztet, és nem befutó helyen ugyan, de szerepelt a Fidesz 2002-es országos listáján - egy másik cége a zalaegerszegi székhelyű Zivatar Bt. Ez a cég a Miniszterelnöki Hivatal elől happolta elaz europaterv.hu doménnevet Rogán Antal mostani Fidesz kampányfőnök megbízásából. Rogán végül megajándékozta a kancelláriát a címmel, és saját oldalát az europa-terv.hu-n indította el.

Balogh Ákos Gergely, a domainnév lefoglalásról most az Indexnek azt mondta, márciusban azt a megbízást kapták a Magyar Vizsla Egyesülettől, hogy regisztrálják a www.magyar-vizsla.hu oldalt, s amíg az időszaki kiadványuk el nem indul, tulajdonosként is a társaság neve szerepeljen. Balogh szerint minderre azért volt szükség, mert a szervezet nem akarta addig felfedni elérhetőségét, amíg a kiadvány meg nem jelenik. Balogh Ákos közlése szerint már kezdeményezték a doménhasználó átiratását az Internet Szolgáltatók Tanácsánál.

"Az adózóknak áll érdekében"

Horváth Éva, az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke az Indexnek azt mondta, megbíztak egy céget a doménnév regisztrációval, fogalmuk sem volt arról, hogy ez a társaság kikkel dolgoztatott. "De ha ez egy bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor menyasszonya vagyok, akkor írják meg!" - kelt ki magából a civil vezető, leszögezve, kezdeményezték már a doménnév átíratását. Arra a felvetésünkre, hogy ez a tendenciózus kiadvány mégis kinek állhat érdekében, ha nem a Fidesznek, úgy reagált: "az adózóknak".

Miről ír a Magyar Vizsla?
A címlapján Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ábrázoló kiadvány a Hola pénzünk címet írta a kormányfő fotója alá. A címlapon felteszik azt a kérdést is: Mire költik a pénzünket? Az egyik, milliárdok kormányzati fényűzésre alcímet viselő cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök harmincmillió forintos gépjárműcsodával közlekedik, beljebb pedig kiderül, hogy a kormányfő 60 milliós uszodát építtetett, a kormány pedig milliárdokat költött ebben a ciklusban mobiltelefonra, vagy éppen bútorokra. A lap nem tesz említést ugyanakkor, hogy például a mobiltelefon beszerzések nem csupán a kormányzathoz, hanem több ezer egyéb intézményhez, például önkormányzatokhoz, vagy egészségügyi intézményekhez is köthető.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.