Pál
-9 °C
0 °C

Érkeznek a bejelentések a náci bűnösökről

2004.06.11. 08:09
Kapcsolódó cikkek (1)
Alaposan ellenőrzik azokat az információkat, amelyek Magyarországon élő náci háborús bűnösökről érkeztek a Magyarországi Zsidó Hitközséghez. Az akciót a Simon Wiesenthal Központ indította, és tízezer euró pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek.
Érkezett bejelentések a még élő magyarországi náci bűnösökről a Magyarországi Zsidó Hitközséghez, írja a Magyar Hírlap. Heisler András, a zsidó hitközségek szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy a beérkezett információkat alaposan ellenőrizni kell.

Tízezer eurós pénzjutalmat ajánl a Simon Wiesenthal Központ azoknak, akik az Utolsó Esély Művelet nevű kampányban náci háborús bűnösök bíróság elé állítását segítő információkat adnak át. A jeruzsálemi székhelyű központ 2002-ben a balti államokban kezdte kampányát, a sikerek nyomán 2003-ban Lengyelországot, Romániát és Ausztriát, 2004-ben Magyarországot, Németországot, Ukrajnát és Horvátországot is bevonták az akcióba.

Magyarország bevonását az indokolja, hogy "egyike azoknak az országoknak, amelyekben helybéliek is részt vettek zsidók meggyilkolásában".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.