Árpád
7 °C
21 °C

Pénztároskormány és titkos tanulmány napirend előtt

2004.03.23. 09:53
Nagyon megértő vagyok, ha a Fidesznek a családról a lopás jut eszébe, válaszolt Szanyi Tibor államtitkár egy napirend előtti ellenzéki felszólalásra. Gusztos Péter az antirasszista világnapról beszélt, a szocialista Arató Gergely a kormány lakáspolitikáját üdvözölte.
"A kirakatkormány kirakatülése után egy zárt ülést is tartott a kormány" - jelentette ki napirend előtti felszólalásában Glattfelder Béla, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A "bankárkormány bankárülésén" egy titkos tanulmányról tárgyaltak a kormánytagok: hogyan érinti a magyar társadalmat az EU-csatlakozás. Eszerint, mondta a képviselő, a sertés-, a baromfi- és a szarvasmarha-ágazat szereplői a legfőbb vesztesek. Több ezer munkahely és gazdaság megszűnhet, ugyanennyi juthat a csőd szélére. Glattfelder elmondta: Szanyi Tibor testvére cége helyett a gazdáknak kellett volna adni négymillió forintot.

"Eltűnődtem egy picit, hogyan is kell értsük azt a szót, hogy bankárkormány" - válaszolt Szanyi Tibor földművelésügyi államtitkár, majd kijelentette: örül annak, hogy az Orbán-Torgyán kormány randalírozása csak négy évig tartott, ezért a Fidesz-kormány csak a pénztároskormány szerepét tudta eljátszani. Szanyi szerint az EU-csatlakozás a jelenleginél kedvezőbb feltételeket biztosít a gazdáknak. Az év első két hónapjában ötvenmilliárd forint támogatást nyújtott a gazdáknak. Szanyi szerint Glattfelder "a Magyar Nemzet nevű pártnyomtatvány nyomán próbálkozott személyes mocskolódással". "Nagyon megértő vagyok, ha a Fidesznek a családról a lopás jut eszébe" - mondta az államtitkár.

Az SZDSZ-es Gusztos Péter az antirasszista világnap alkalmából a közelmúltban készült felmérésekből idézett. Ezek szerint például a leendő pedagógusok tizennégy százaléka rasszista, és csak hét százaléka előítéletmentes. Gusztos elmondta: az a kérdés, hogyan reagál a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokra a közvélemény és a politika. Lévai Katalin "legmélyebb egyetértését" fejezte ki.

Arató Gergely MSZP frakcióvezető-helyettes üdvözölte a kormány döntését, miszerint a lakáshoz jutás állami kedvezményeiről döntött a kormány. Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter válaszában kijelentette: fontos, hogy a szülők egzisztenciális biztonságban érezzék magukat és merjenek gyermeket vállalni.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.