Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A Fidesz elhalasztaná a NAT bevezetését

2003.11.08. 13:11
A Fidesz azt kezdeményezi, hogy a kormány halassza el a Nemzeti alaptanterv (Nat) bevezetését 2006-ra - mondta Pokorni Zoltán szombaton Budapesten a párt oktatási műhelyének konferenciájáról tartott sajtótájékoztatón.
A Fidesz oktatási kabinetjének vezetője szerint a Nat 2004. szeptemberében történő bevezetése nem lehetséges, mivel nem készültek vizsgálatok a NAT és a kerettantervek bevezetésének várható hatásairól.

Hozzátette: a Natról nem történt érdemi egyeztetés, ezért szakmai egyetértés sem alakulhatott ki a szükséges változtatások irányáról. Az alaptanterv a 2004. szeptemberi bevezetése azért sem lehetséges, mivel még 2003. novemberében sincs jogszabály, amely alapján elkészíthetnék a kerettanterveket.

"Mindezek hiányában csak egy Patyomkin tanterv indítható el, amely alámossa és rombolja a pedagógus szakma becsületét" - fogalmazott .

Pokorni Zoltán úgy vélte, ha az oktatási tárca ragaszkodik a Nat bevezetéséhez, akkor maradék hitelüket is elveszítik a szakmai közvélemény előtt.

A politikus a 2004-es költségvetéssel kapcsolatban elmondta, felszólítják az Oktatási Minisztériumot arra, támogassák a Fidesz azon javaslatait, amelyek a közoktatásnak 95 milliárd forintot adnának a normatívák emelésére, míg a felsőoktatásnak 18 milliárd forintot a béremelésre.

Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője közölte, a műhely felszólítja Magyar Bálintot, vonja vissza a minisztérium honlapján olvasható felhívást, amely arra kéri a szakmai műhelyeket, hogy egy hónap alatt készítsenek kerettanterveket. Szavai szerint ennyi idő alatt szakmailag kivitelezhetetlen kerettantervet készíteni. Sió László elmondta, az oktatási műhely csatlakozott a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének kezdeményezéséhez, amely arra kéri az Országgyűlést, hogy tárgyalja újra a közoktatási törvény a pedagógusok kötelező titoktartására vonatkozó rendelkezéseit.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!