Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

A kormánynak már nem sürgős a 4-es metró

2003.12.17. 07:14
Aláírásra kész a metrószerződés, habár eredetileg szeptemberben kellett volna megkötni a kontraktust - írja a Népszabadság. A lap információi szerint a kormánynak már nem sürgős a beruházás, mivel az a felszínről nézve nem látványos, és nagyon sokba kerül.
Habár a metrószerződés utolsó két, vitatott pontjáról is megegyezett az állam és a főváros, a kontraktus aláírása mégis legfeljebb jövőre várható - értesült a Népszabadság. Az aláírást szeptemberre tervezték. A lap információi szerint Draskovits Tibor, Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke és Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes megállapodott az utolsó, eddig vitatott kérdésekről.

Mivel a metrótörvény nyári elfogadása óta érdemi előrelépés nemigen történt, Demszky Gábor főpolgármester a napokban telefonon kérte a kormányfőtől, gyorsítsa fel a szerződés aláírásának folyamatát. Medgyessy támogatásáról biztosította a főpolgármestert, de azt is közölte vele: a metrószerződés ügyében László Csaba pénzügyminiszter az illetékes. A főpolgármester, a Népszabadság szerint, már többször is kezdeményezett tárgyalásokat a miniszterrel, de a PM mindig elzárkózott.

Az Orbán-kormány által leállított beruházás megvalósítása az egyik legtöbbször hangoztatott ígéret volt a jelenlegi kormányzó pártok részéről a tavalyi választások előtti kampányokban. A legutóbbi fejlemények szerint azonban a 4-es metró már nem élvezi a korábbi, kitüntetett szerepet. Ennek oka lehet az is, hogy az építkezés jelentős költségvetési forrásokat vesz igénybe, miközben a felszínről nézve nem különösebben látványos, és óriási forgalmi káoszt okozhat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.