Judit
3 °C
6 °C

Maximális támogatást remélnek a nemzeti minimumnak

2005.11.14. 12:24
Hiller István szerint akár az összes parlamenti képviselő támogatását is elnyerheti az MSZP "nemzeti minimum" javaslata. A szocialista pártelnök optimizmusát arra alapozza, hogy a határozatban nagy szerep jut politikai riválisok közötti tiszteletnek.

A "Biztonságos jövő nemzeti minimuma program" néven országgyűlési határozatot nyújt be az MSZP hétfőn, jelentette be Hiller István pártelnök.

Cél a 100 százalék

A szocialisták a feles országgyűlési határozattal maguk mellé akarják állítani az összes pártot, sőt Hiller nem zárta ki, hogy kezdeményezésükhöz több év óta példátlan módon 100 százalékos támogatást szereznek majd a parlamentben.

Száműzik a közbeszédből

A programban a politikai riválisok tisztelete hangsúlyosan szerepel, amin Hiller szerint azt kell érteni, hogy a javaslat támogatói vállalják, hogy szélsőséges pártokkal nem szövetkeznek, valamint száműzik a politikai közbeszédből a hazaáruló jelzőt, tovább a határon túli magyarok ügyét nem tekintik kampánytémának. Hiller megjegyezte, hogy szeretné, ha a 2004-es népszavazás eredményével ellentétes kérdésben nem kezdeményezne senki sem népszavazást.

A javaslatba került a koalíció által hozott családtámogatási rendszer fenntartása, a bérfelzárkóztatási program, és a 13 nyugdíj állandóvá tétele. Hiller István nem kívánt reagálni a Fidesz garanciatörvény kezdeményezésére, hanem közölte, majd akkor mondanak véleményt, ha az ellenzéki párt a parlamentnek benyújtja a javaslat megszövegezett tervezetét.

Az SZDSZ inkább valós kérdésekkel foglalkozna
Az SZDSZ nem támogatja a Fidesz javaslatát nemzeti garanciatörvény megalkotására - írta *Kuncze* Gábor, az SZDSZ elnöke hétfőn nyílt levelében Orbán Viktornak, a nagyobbik ellenzéki párt elnökének. "Attól félek, lassan végleg eltűnnek a konkrétumok, a tények, a komoly javaslatok - s helyüket átveszik a szlogenek, a bulvárelemek. Ezt én a választópolgárok félrevezetésének és egyben lenézésének tekintem" - írta az MTI-hez is eljuttatott levelében Kuncze Gábor. Mint levelében írja, egyre rosszabb irányt vesz a politika Magyarországon azzal, hogy a mindenki számára fontos kérdések érdemi megvitatása helyett egyre inkább "showműsorrá züllik." A liberálisok a gazdaságról, az adókról, az egészségügyről, az oktatásról, az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonaláról, a rászorulók támogatásáról és Magyarország helyéről az Európai Unióban szívesen vitatkoznak bárkivel - írja a pártelnök. "Ezek azok a kérdések, amelyekben a politikusoknak meg kell találniuk a közös pontokat, ez a kötelességük. Ez a felelősség nem helyettesíthető sem semmiről nem szóló aláírásgyűjtéssel, sem üres kétharmados törvényekkel".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!