Miklós
-7 °C
4 °C

A köztévén lesznek a népszavazási viták

2004.11.29. 17:09
A köztévé megrendezi a határon túli magyarok és a miniszterelnök, illetve a pártelnökök népszavazási vitáját csütörtökön, illetve pénteken. A miniszterelnöki szópárbajt három határon túli politikus, a pártelnökök vitáját pedig Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök kezdeményezte.

A Magyar Televízió 2004. december 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) - két ötven perces - népszavazási vitaműsort sugároz este 20 óra 10 perctől. Csütörtökön, a Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök által kezdeményezett szópárbajra kerül sor, az azonban egyelőre kérdéses, hogy a Fidesz részt vesz-e a vitán, mivel a múlt hétvégi kihívásra Révész Máriusz Fidesz-szóvivő úgy reagált, hogy Orbán Viktornak betelt a naptára, így nincsen lehetősége nézetei ütköztetésére.

Nika György, az MTV hírigazgatja az Indexnek azt mondta, hogy az MTV csak lehetőséget biztosít a diskurzusra, azt a pártoknak kell egymás között elrendeznie, hogy ki vesz részt azon, illetve ki nem. Az MTV mindenesetre Kuncze Gábor kérése alapján műsoridőt biztosít a vitára és meghívja a korábban a szópárbajt elutasító Fideszt is.

Szombaton Tőkés László, Duray Miklós és Ágoston András hívta nyilvános televíziós vitára Gyurcsány Ferencet a kettős állampolgárság, és az erre vonatkozó népszavazás témájában. Miután a kormányfő elfogadta a kihívást, abban az esetben, ha az MTV közvetíti a diskurzust, a Magyar Televízió Választási Irodája úgy döntött, lehetőséget biztosít a vitára. Ez utóbbira, pénteken, a kampánycsend előtti utolsó néhány órában kerül sor.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.