Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Nem olvasta fel az esküszöveget a legfiatalabb képviselő

2006.05.16. 13:42
Rendőrnek készült, de politikus lett a szüleivel együtt élő békési szocialista. Az Indexnek adott első interjúja alatt nagyon izgult, majd automatikusan politikussá változott.

"Békési vagy, ugye? - Hát, ööö, Békés megyei, igen" - kezdtük el parlamenti sétánkat élete első képviselői napján Nagy Lászlóval. Az átlagos termetű, viszont a parlament legfiatalabb, 23 éves politikusaként munkába álló fiatalember Békés megyében egy kis faluban él.

Veress József a nagy segítő

Nagy László az MSZP Békés megyei listáján jutott a parlamentbe. Nagy László beszélgetésünk alatt többet volt zavarban, mint ami indokolt lett volna, de azért nagy nehezen elárulta, hogy a Fiatal Baloldal helyi vezetőjeként a megyei pártelnökkel, a Gyurcsány Ferenc által menesztett miniszterelnökségi államtitkárral, Veress Józseffel ápol jó kapcsolatot, mint mondta, "kompomisszumképessége hihetetlen", és "európai léptékkel számolva nagy formátumú politikus", továbbá Varga Zoltánt említette még, akinek mandátumát köszöni.

A 23 éves politikus annak idején rendőrnek készült, de nem részletezett okok miatt mégis inkább politikus lett. Azt is elárulta, hogy középiskolában kick-boxszal és cselgáncsal foglalkozott. Arra viszont már nem volt hajlandó, hogy a hétfőn kapott - "tagolt" - esküszöveget újságíróknak előre elmondja. Nagy László lesz ugyanis, aki a legfiatalabb képviselőként, elődeihez hasonlóan, a többi képviselőnek előolvassa az eskü szövegét, amelyet beszélgetésünk alatt is végig a kezében szorongatott. Elérzékenyültünk, amikor az is kiderült, hogy anyjukájával és apukájával együtt lakik, de aztán, amikor az öltözködésére került sor, hirtelen bezárkózott. "Milyen kérdés már ez?!" - hőkölt hátra.

Szabója javasolta

Annyi azért kiderült, hogy a pirosas-bordós nyakkendőjét a békéscsabai szabója javasolta, amikor a múlt héten felekreste. Öltönyét amúgy nem a mai alkalomra készíttette, hárította el az erre irányuló érdeklődést. Már két éve jár ahhoz a szabóhoz.

"Ki lesz a munkatársa, amely minden képviselőnek jár?" - faggattuk tovább. Egy gyerekkori cimborát vagy egy helyes lányt választ a politikusmunkatárs-katalógusból? Nagy László erre azt mondta, hogy még nem döntötte el, kivel fog együtt dolgozni, de ne úgy képzeljük, mint egy modellügynökséget, amelyből kiválaszthatjuk "a 26-os számút".

Nagy Lászlót az Index után még más stábok várták, hogy végigkövessék első napját a Házban. A legfiatalabb képviselő azt tervezi, hogy Budapestre költözik, mert mint mondta, az ülések olykor hajnalig is elhúzódnak. Majd azt is elárulta, hogy a parlamenti munka nagy része a nézők előtt nem látható, és ha felszólal, azt nem azért teszi majd, mert hallatni akarja a hangját. Végül automatikusan politikussá változott, és azt kezdte el fejtegetni, hogy a választói elvárásoknak meg kell felelni. A beszélgetésnek az vetett véget, amikor a háttérből Stumpf István és Kéri László hangja hallatszott be az ideiglenesen tévéstúdiónak berendezett parlamenti folyosórészről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!