Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Hétfőtől intenzíven kampányol a Fidesz

2006.03.16. 18:09
A szocialisták korábbi kampánykezdetének tulajdonítja Orbán Viktor kabinetfőnöke a fordulatot a pártok népszerűségében. Navracsics szerint a Fidesz vasárnapi kongresszusa után intenzívebb, pozitívabb hangvételű kampányba kezd.

A Fidesz vasárnapi kongresszusa után intenzívebb, Pozitívabb kampányba kezd, nyilatkozta az MTI-nek Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke. A Medián keddi felmérése fordulatot mutatott a pártok támogatottságában, a biztos választók körében az MSZP egy, a teljes lakosság körében statisztikailag is jelentős, öt százalékos vezetést szerzett a Fidesszel szemben.

Navracsics az MSZP sikerét korábbi kampánykezdésének tulajdonította. Az MSZP októberi kampánykezdése alaposan felborította a Fidesz kampánystartégiáját. A nagyobbik ellenzéki párt kénytelen volt már tavaly év végén elindítani saját kampányát, és bevetni a 2006-os választási győzelmüket megteremteni hivatott fő mondanivalót, a változást.

Ezt követte a "rosszabbul élünk" kampány, amit a "na, ezt jól megcsinálták" szlogen követett, azaz a Fidesz eddig kizárólag negatív üzenetekkel próbálkozott.

Navracsics szerint az új kampány pozitívabb hangvételű lesz. A kabinetfőnök az Index megkeresésére elmondta, nem ígéretkampányt akarnak indítani, inkább "megoldásokat javasolnak".

Navracsics Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelöltségével kapcsolatban megjegyezte, hogy a kereszténydemokrata politikus szerepeltetésével a "tipikusan falvakban élő, idősebb vallásos korosztályt" kívánják megszólítani.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!