Árpád
-1 °C
9 °C

Schmitt Pál: a Fidesz 2002 óta mindig nyer

2006.04.01. 21:44
"A Fidesz 2002 óta minden választáson nyerni tudott, ezért optimista vagyok, hogy most is nyerni tud" - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke szombaton Kunszentmiklóson.
"A Fidesz győzelmével kapcsolatos optimizmusom több forrásból táplálkozik. A statisztikák azt mondják, hogy egyforma eséllyel fordultunk a választás célegyenesébe a szocialistákkal, de nem a statisztikai előrejelzéseket akarjuk megnyerni, hanem a választást" - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, a kunszentmiklósi művelődési központban tartott fórumon, közel háromszáz érdeklődő előtt.

Schmitt Pál beszámolt arról, hogy a Fidesz 2002 óta minden választást megnyert, "Sopront és Szécsényt", az európai uniós választásokat, de most, amikor "élesbe kanyarodtunk", Mosonmagyaróváron és Szentendrén is biztos előnnyel végzett az élen a nagyobb ellenzéki párt jelöltje.

A Fidesz szervezettségéről szólva ismertette, hogy négy év alatt 11 ezer polgári kör alakult, százezer önkéntes segítette és segíti a kampányt, és a Fidesz tagsága is hatezerről 36 ezerre nőtt. "Ha ezeket számításba veszem, meg azt, hogy 176 kiváló jelöltet sikerült a Fidesznek kiválasztania, lehetünk optimisták, és önbizalommal várjuk a választást" - tette hozzá.

Szavai szerint a 2002-es választások elvesztése előtt "elkápráztattak bennünket a statisztikai adatok", mert a közel tíz százalékos előny, amit a közvéleménykutatók némelyike kimutatott, sok jobboldali embert kényelmessé tett, és nem ment el szavazni.

A győzelemre nincs érv, a vereségre nincs kifogás - utalt az elvesztett választásra, majd arról beszélt, hogy a Fidesz összeszedte magát, és szövetséggé alakult. Ezért léptem be én is ebbe a pártba - mondta.

Schmitt Pál szinte biztosra veszi, hogy egyedül, több mint ötven százalékot ér el a választáson a Fidesz. Schmitt Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz garantálja a választások tisztaságát, mert mind a 11 ezer szavazókörben ott lesznek az aktivistáik.

A Fidesz alelnöke arra kérte a fórum résztvevőit, hogy menjenek el szavazni, és támogassák szavazatukkal Balogh József képviselőjelöltet, aki a legutóbbi választáson is nagy fölénnyel nyert képviselői mandátumot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.