Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Pénzen vett kopogtatócédulák Nyíradonyban?

2006.04.06. 20:42
Rendkívüli szociális segélyt kaptak azok a nyíradonyiak, akik a Fidesznek adták kopogtatócédulájukat, állítja az MSZP. A Fidesz helyi jelöltje, Nyíradony polgármestere tagadja a vádakat.

A demokrácia történetében példátlan szavazatvásárlás történt Nyíradonyban, a bűncselekmény ügyében az MSZP a rendőrséghez fordul, jelentette be Oláh Lajos Hajdú-Bihari megyei MSZP-elnök. Rendkívüli sajtótájékoztatóján 12 perces videót mutatott be, amin nevüket, címüket vállaló nyíradonyiak vallottak arról, hogy 3000 forintos segélyt osztanak a településen, de csak azoknak, akik a kopogtatócédulájukat a helyi fideszes polgármester támogatására adták le.

A felvételen látottak szerint aki leadta az ajánlószelvényét a település polgármesterére, az igénylés nélkül is kapott segélyt, amiért most be sem kellett menni a városházára, mint máskor, hanem azt a helyszínre vitték ki a polgárőrség gépkocsijának felhasználásával. Aki nem adta oda a kopogtatócéduláját a polgármesternek, az segélyt sem kapott, hiába tekinthető rászorulónak, hangzott el a felvételen, amit eljuttatnak a választókerületi választási bizottsághoz és a rendőrséghez is.

Nyíradonyban Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés szocialista elnöke verseng a helyi fideszes polgármesterrel, Tasó Lászlóval. Juhászné beszámolt arról is, hogy az éjszaka folyamán Bagamérban átragasztották a plakátjait pocskondiázó, minden alapot nélkülöző szórólapokkal.

"Megdöbbentő, felháborító" - reagált az elhangzottakra Tasó László, aki visszautasította a vádakat. Mint mondta, 10 472 ajánlószelvényt gyűjtött össze, és neki ehhez nem volt szüksége törvénytelen módszerekre.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.