Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

OCÖ: feljelentés okirat-hamisítás miatt

2003.07.15. 11:53
Okirat-hamisítással vádolja a Horváth Aladár menesztését előkészítő roma vezetőket az Országos Cigány Önkormányzat egyik képviselője. Kertész Lóránt szerint ugyanis egy olyan szmsz-módosításra hivatkozva menesztették Horváthot, amit a testület el sem fogadott, így a képviselő törvénytelennek tartja Horváth Aladár elmozdítását és minden, a rendkívüli közgyűlésen hozott határozatot.
Ismeretlen tettes ellen okirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett kedden Kertész Lóránt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselője a fővárosi VI., VII. kerületi ügyészségen, mert véleménye szerint az OCÖ június 25-i közgyűlése okirat-hamisítással módosította az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz). Ezt ő maga közölte az MTI-vel.

"Véleményem szerint okirat-hamisítással módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz), és az OCÖ pénzét kezelő bankban hamis adatokkal nyújtották be az új aláírási címpéldányt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem" - mondta az MTI érdeklődésére az OCÖ korábban gazdasági ügyeket intéző alelnöke.

Hitelesítés nélküli jegyzőkönyv

Kertész Lóránt hozzátette: a március 29-én Mátrafüreden tartott közgyűlés jegyzőkönyvének egyik hitelesítője volt, és mivel a Kolompár Orbán által összehívott júniusi közgyűlésig nem készült el a jegyzőkönyv írásos változata, azt aláírásával nem is tudta hitelesíteni.

Közölte: "a mátrafüredi közgyűlés teljes hangfelvétele alapján az időközben elkészített jegyzőkönyv aláírása előtt vettem észre azt, hogy a Kolompár Orbán által összehívott június 25-i rendkívüli közgyűlésen, valamint a sajtóban, olyan szmsz módosításokra hivatkoztak a közgyűlést összehívók, amely nem tartalmazta, hogy az ügyvezető elnök jogszerűen hívhatta össze a képviselő testületet".

Érvénytelen határozatok

Kertész Lóránt véleménye szerint ezért a közgyűlésen hozott határozatok nem érvényesek, és jogtalanul mozdították el Horváth Aladárt elnöki pozíciójából. Az OCÖ-képviselő azt is elmondta, hogy a keresetet személyesen vitte be az ügyészségre. Horváth Aladár múlt szerdán Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordult állásfoglalásért a június 25-i közgyűlésen hozott, személyét érintő határozatokkal kapcsolatban.

A kormányzati állásfoglalásért folyamodó levelet személyesen adta át a miniszternek, amelyben kéri, alkossanak véleményt a testületen belül történt személyi változások és döntések törvényességéről, valamint az OCÖ legitim, törvényes működése és jogi problémája megoldása érdekében.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.