Előd
5 °C
11 °C

Orbán Irakról: A kormány a rossz oldalon áll

2003.03.18. 13:26
Míg a háborút 92 százalékban elutasító ország "jó helyen", a kormány a "rossz oldalon áll" - nyilatkozta az iraki konfliktus kapcsán Orbán Viktor kedden. A volt miniszterelnök elhibázottnak tartja, hogy parlamenti vita nélkül "engedtük át légterünket".
A volt miniszterelnök véleménye szerint "furcsa helyzet" az, hogy a kormány 2003-ban egy 1997-es ENSZ-határozatra hivatkozva átengedi a nyilvánvalóan háborúba induló csapatokat az országon. "Az ország jó helyen áll, hiszen az emberek 92 százaléka békepárti és elutasítja a háborút, a kormány azonban a rossz oldalon áll - véli a volt kormányfő, aki elhibázottnak tartja, hogy parlamenti vita nélkül engedtük át légterünket az amerikai hadseregnek. "Hivatkozni bármire lehet, szamárnak nézni az embereket azonban nem" - tette hozzá.

Orbán elmondása szerint a Fidesz csak abban az esetben tartja elfogadhatónak a csapatok átengedését, ha erről valamely nemzetközi szervezet döntést hozott. Amikor nincs döntés, nincs szövetségesi kötelezettség sem, véli a volt miniszterelnök.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!