Mária
-7 °C
3 °C

Fütty és taps Kiskunhalason

2001.12.06. 16:36
Megtapsolták, majd kifütyülték Orbán Viktor miniszterelnököt, amikor a kiskunhalasi Halas Hangja Rádióba sietett - állítják a helyi megmozduláson résztvevők. A kormányszóvivő szerint csak néhány ember kiabált, füttyszót nem lehetett hallani a miniszterelnök mellett. Szóbeszéd szintjén a polgármester is hallott az ügyről, ám ő éppúgy nem szolgált részletekkel, mint a rádió szerkesztője, aki a miniszterelnöki vizit kapcsán a kancelláriához, míg a "tömeg" ügyében a helyi szocialistákhoz irányította munkatársunkat.
Egy dologban az ügy összes megszólalója egyetért: Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kiskunhalasra látogatott, hogy eleget tegyen a város fideszes képviselője meghívásának, és élő adásban válaszoljon a Halas Hangja rádió közönségének kérdéseire. A látogatás kapcsán eddig csak az kapott nyilvánosságot, hogy a miniszterelnök szerint a magyarok életszínvonala 2015-re eléri az európai átlagot, arról azonban nem szóltak a hírek, hogyan fogadták a kormányfőt a városban.

Az egyik változat

Egy névtelenséget kérő kiskunhalasi szerint annak hatására, hogy a rádió egész nap hirdette a miniszterelnök halasi programját, néhányan úgy döntöttek, hogy elmennek a gimnáziumba, ahol látogatását kezdte a kormányfő. Mivel a "zártkörű" rendezvényre nem jutottak be, a csoport átsétált a rádió elé.

Orbán érkezésekor tapsolni kezdett az addigra negyvenfősre duzzadt csoport, amire a kormányfő két lépést tett is az emberek felé, a szemtanúk szerint azonban visszahőkölt, amikor valaki odakiálltotta neki: "Viktor hol van az ország pénze? Egy másik várakozó azt akarta tudni, mi a helyzet a bányákkal, míg egy harmadik kérdező azt firtatta: mikor épül autópálya. Amikor a kormányfő válasz nélkül hátat fordított nekik, és besietett a rádióba, az emberek fütyülni kezdtek.

Borókai: Nincs hírértéke

Borókai Gábor kormányszóvivő szerint egyáltalán nem lehet azt a kevesebb, mint tíz embert tömegnek nevezni, akik a miniszterelnökre vártak a gimnázium, majd a rádió előtt. A miniszterelnök kíséretében tartózkodó Borókai szerint csupán néhány bekiabálás hangzott el, fütyülést Orbán Viktor mellett nem lehetett hallani. Ráadásul a kormányfőt a városba meghívó fideszes képviselő tudni vélte, hogy az akciót a helyi MSZP-elnök szervezte. A kormányszóvivő szerint ha nincs hírértéke annak, hogy hányan kértek idáig autogrammot Orbán Viktortól, akkor annak sincs, hogy néhányan bekiabáltak, amikor bement a rádióba.

A helyi MSZP spontán akcióról beszél

Tóth Zoltán Kiskunhalas polgármestere szóbeszéd szintjén hallott a kormányfőt ért atrocitásról, de miután nem tartózkodott a helyszínen, nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. A Halas Hangja Rádió bemutatkozást elmulasztó illetékese a miniszterelnöki vizit kapcsán a kancelláriát javasolta, mint hírforrást, míg a tüntetők ügyében a helyi MSZP elnököt ajánlotta. Venczel József kiskunhalasi MSZP-s elnök az Indexnek kifejtette: a spontán szerveződött akcióban a helyi szocialisták is részt vettek, de nem ők szervezték a megmozdulást, és csak azért voltak ott, hogy megelőzzék az esetleges provokációt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.