Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Orbán szerint is sértő Grespik

2003.12.01. 14:31
Majd egy héttel azután, hogy Grespik László egy bírónő származását firtatta, Orbán Viktor is elítélte a volt MIÉP-es ügyvéd megnyilatkozását. A Fidesz elnöke szerint pártja "mindig az emberi méltóság oldalán áll".
"A kereszténydemokrata meggyőződésű, polgári nemzeti érzelmű politikai szövetség, a Fidesz tagjai számára elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott - jelentette ki Orbán Viktor újságíróknak hétfőn, Grespik László múlt heti botrányos kérdésével kapcsolatban. - Nem tartjuk elképzelhetőnek azt, hogy embereket származás és politikai hovatartozás szerint különböztessenek meg a közéletben."

A Budapesti Közigazgatási Hivatal egykori vezetője kedden, egy szkinhedper tárgyalásán az eljáró bírónő származását firtatta. A bírónő a válasz megtagadása helyett biztosította az ügyvédet arról, hogy nem zsidó.

"Amit ismerek, az alapján azt kell mondanom, hogy ha tiszteljük a másik ember méltóságát, akkor nem beszélünk vele így" - jelentette ki Orbán. A volt miniszterelnök szerint változalanul számíthat a Fideszre mindenki, akit emberi méltóságában megbántanak, származása, politikai nézetei, hovatartozása miatt szorongatnak, állásából mozdítanak el, vagy egyszerűen csak belegázolnak a becsületébe. "Mi mindig az emberi méltóság oldalán állunk" - tette hozzá.

Grespik kérdését több közszereplő, köztük Medgyessy Péter kormányfő, és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is elítélte.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!