Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

ÉS: csak a bíróság tisztázhatja Orbánt

2005.04.08. 07:49
Három héttel az Orbán család üzletről szóló első írás megjelenése után sem kapott helyreigazítási kérelmet és nem indult el a beígért per sem az Élet és Irodalom ellen – emlékeztet pénteki számában a lap főszerkesztője. Kovács Zoltán szerint a bíróság az egyetlen fórum, amelyen még tisztázhatja magát a volt miniszterelnök.
Az Élet és Irodalom szerkesztősége szerint a bíróság az egyetlen fórum, amely hitelt érdemlően és jogszerűen képes ítéletet mondani arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként milyen szerepet játszott a felesége és baráti köre által létrehozott gazdasági társaságban – írja a Népszabadság.

Erről Kovács Zoltán, a hetilap főszerkesztője ír a hetilap pénteken megjelenő számában. Kovács Zoltán egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy három héttel a családi üzletről szóló első írásuk megjelenése után sem kaptak helyreigazítást, és nem indult el a Révész Máriusz Fidesz-szóvivő által beígért per sem a lap ellen.

Kovács megismétli korábbi közleményüket: kötelességüknek tartják a megjelenésüket az ügyben felállítandó parlamenti vizsgálóbizottság előtt.

„Nem közös fellépés”

A testület létrehozásáról az Országgyűlés ügyrendi bizottsága március 30-án döntött. Itt a fideszes alelnök mondvacsináltnak nevezte a Tokaj-ügyet, amelynek célja szerinte az ellenzék vezető politikusának lejáratása. Erre reagálva közölte a szocialista Wiener György, hogy a gyűlöletkampányt nem ők, hanem a Fidesz kezdte, és ezért ne csodálkozzanak azon, ha csapásra csapás a válasz.

A lap főszerkesztője mai cikkében ezt a sugalmazást visszautasítja. Miként fogalmaz: közléssorozatról van szó, amelynek természetesen lehetnek politikai következményei, "de Wiener Györgynek semmi oka, hogy ezt valamiféle közös fellépésnek állítsa be".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.