Ágnes
-13 °C
0 °C

Könyvbe gyűjtötték Orbán rádióinterjúit

2001.06.06. 14:56
Kondor Katalin és Hollós János, a miniszterelnöki interjúk készítői remélik, hogy a kormányfővel folytatott diskurzusaikat kötetbe foglaló, a könyvhétre megjelent könyv csak az első darabja lesz egy sorozatnak. Az ötezer példányban megjelenő könyv 101, összesen 1100 perces beszélgetésnek a szerkesztett változata. Hollós János szerint a kötet kortörténeti dokumentum. Kondor Katalin, a Magyar Rádió frissen kinevezett elnöke, határozottan cáfolta azokat a föltételezéseket, hogy a kormányfő előre megmondaná, miről akar beszélni.
Kondor Katalin, a Magyar Rádió frissen kinevezett elnöke határozottan cáfolta azokat a föltételezéseket, hogy a kormányfő előre megmondaná, miről akar beszélni. Szerinte azok, akik ezt állítják, nem ismerik a kormányfőt. A támadásokat annak tudja be, hogy "aki a másik oldalon áll, nem írhat jót az ezen az oldalon állókról". Kondor egyetlen alkalommal kérte ki Orbán véleményét arról, hogy egy kérdés elhangozzék-e vagy sem. (A kérdés Bauer Tamás parlamenti felszólalásával volt kapcsolatos, melyben a politikus azt mondta: a Dunaferr vezetése azért kényszerült távozni, mert nem akartak elég megrendelést adni a kormányfő apjának.) A kérdéseket egyébként úgy választja ki a beszélgetés készítője, hogy felveti a krónika értekezleten: ki mit kérdezne, ebből választják ki azokat, amiket "élesben" feltesznek.

Hollós János kortörténeti dokumentumnak tartja a Püski kiadó által megjelentett könyvet, mert szerinte ennek segítségével 100 év múlva is nyomon követhető lesz a magyar politikai élet. Hollós úgy látja: a miniszterelnöki interjú nagy szakmai kihívás, amit a legliberálisabb adó sem utasítana vissza. Hiába mondják, ez máshol nem szokás, az azért nagy dolog, hogy heti tíz perc erejéig rendelkezésre áll az ország egyik legfontosabb embere - jelentette ki a Kossuth Krónika főszerkesztője. Jelezte, az Orbán-interjúkból egy tudatos kapcsolatépítési stratégia eredményekép lett rendszer. Az egy évig főszerkesztő nélkül működő Krónika szétzilálódott kapcsolatrendszerének az újjáépítése érdekében kerestek meg civil szervezeteket éppúgy, mint a kancelláriát. Az első koncepció, miszerint havonta egyszer fórum jelleggel jelenjen meg Orbán Viktor - elbukott, mert a hallgatók kérdései nyomán nem az aktuális politikai kérdésekről esett szó, hanem magáról az életről. Hollós szerint az interjúk rendszeressége eredményezi, hogy számos hírről elsőként a rádióból értesülhetünk.

Az ötezer példányban kiadott könyvet 2500 forintért lehet megvásárolni, a kötet kiadásában eddig mindenki ingyen segédkezett, a nyomda éppúgy, mint Patay László szerkesztő. Püski Sándor kiadó reményét fejezte ki, hogy kis nyereség keletkezik, és így az alkotók kaphatnak némi tiszteletdíjat. Azt is bejelentették: Orbán Viktor lemondott a honoráriumáról. Kondor Katalin és Hollós János egyaránt bízik abban, hogy a mostani kötetből sorozat lesz, hiszen csak a tavaly decemberig leadott interjúk szerepelnek benne, az ideiek és a még el sem készültek pedig nem.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!