Judit
-2 °C
8 °C

Orbán fellépne a sonkatolvajok ellen

2006.03.05. 19:44
A félelem nélküli élet programját hirdette meg Orbán Viktor az Országépítő találkozók veszprémi állomásán. A Fidesz elnöke emelné a rendőrök fizetését, vasútrendőrséget állítana fel és kivizsgáltatna a sonkalopástól a nyaralók feltöréséig minden bűncselekményt. Orbán hadat üzent a luxusbűnözésnek, és bírálta a szocialistákat, amiért választási programként adják el a Nemzeti Fejlesztési Tervet.
Rengeteg embert rúgtak ki az utóbbi négy évben az állásából, azért mert, a Fideszt támogatják, állította Navracsics Tibor, a Fidesz veszprémi képviselőjelöltje, az Országépítő találkozó házigazdája az eseménysorozat vasárnapi fordulóján.

Az aspiráns bizonyítékul be is mutatott három olyan embert, akiket fideszes szimpátiájuk miatt nyugdíjaztak, vagy bocsátottak el állásukból. A politikus szerint Veszprémben és környékén nem adottak a félelem nélküli élet lehetőségei.

Rákai Philip, a Fidesz-rendezvények állandó műsorvezetője Orbán Viktor színpadra lépése előtt tréfásan kóbor kutyának nevezte hallgatóságát, utalva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy héttel ezelőtti, veszprémi kijelentésére, miszerint telepre vinnék a kóbor kutyákat.

A miniszterelnök elszólásait soroló film levetítése után Philip annak a véleményének adott hangot, hogy a kormányfő táncos produkciójával a "futottak még" kategóriában résztvevője lehetne a Megatánc produkciónak.

Ablakbetörésből rablógyilkosság

A humoros betétek után színpadra lépő Orbán Viktor a rendezvényen meghirdette a Félelem nélküli élet programját. A volt miniszterelnök úgy ítélte meg, hogy a jövőben a bűn megelőzésére kell helyezni a hangsúlyt, ugyanakkor ki kell vizsgálni minden apró bűncselekményt, az ablakbetöréseket épp úgy, mint a házfalak összefirkálását, a sonkalopásokat vagy éppen a nyaralófeltöréseket. A Fidesz-elnök hangsúlyozta, az "ablakbetörésekből lesznek a rablógyilkosságok".

Orbán megválasztásuk esetén a rendőrség létszámának növelését, magasabb rendőri fizetéseket ígért, továbbá előállt a vasútrendőrség felállításának ötletével is.

A Fidesz-elnök hadat üzent a luxusbűnözésnek. Szerinte ugyanis megengedhetetlen, hogy egy elítélt a lopott pénzből a börtönben jobb körülményeket vásárol magának, mint amilyenek közt az emberek a mindennapjaikban élnek.

Sztárügyvédek helyett Demjén Rózsit!

Orbán hadat üzent a sztárügyvédeknek is, kifogásolva, hogy a jómódú bűnelkövetők, ügyvédeiknek köszönhetően, kedvezményekhez jutnak. A pártelnök megígérte, hogy a kormányra kerülésük esetén nem kaphatnának kegyelmet, kedvezményeket azok, akik "a kiszolgáltatottak", azaz a gyermekek és idősek ellen követnek el bűncselekményt.

Orbán bírálta a szocialistákat, mert véleménye szerint választási programjuk a Nemzeti Fejlesztési Terven alapul. A terv ugyanis azokat a fejlesztéseket tartalmazza, amik mindenképpen megvalósulnak, akármilyen színű is lesz a kormány. A megvalósított projekteket el is kell majd küldeni az Európai Uniónak.

Philip kihasználva az esemény nyilvánosságát, reklámozta az elvbarát Demjén Rózsi koncertjét, arra buzdítva hallgatóságát, hogy látogassák meg a zenész jövő heti előadását.

Horváth Balázs egykori MDF-es képviselő betegsége miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.