Emánuel
4 °C
12 °C

Orbán tovább pontosította vagyonnyilatkozatát

2002.07.31. 13:13
Csütörtökön vizsgálja meg a mentelmi bizottság elnöke Orbán Viktor vagyonnyilatkozatának pontosítását. A testület csak ezután dönt az eljárás folytatásáról. A bizottság arra várt választ az ex-kormányfőtől: vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel a házvásárlása után megmaradt készpénzt.
Csütörtökön tekinti át Orbán Viktor volt miniszterelnök vagyonnyilatkozat-pontosítását a mentelmi bizottság szocialista elnöke - értesült az MTI. Géczi József Alajos arra kérte az ex-kormányfőt, hogy jelölje meg pontosan vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel az új házának megvásárlása után megmaradt pénzösszeget.

Maradt a hitelből

Orbán Viktor mentelmi bizottságnak írt levele szerint részint régi lakása eladásából, részint jelzáloghitelből fedezete a vásárlást, az értékesítésből maradt készpénze is. A bizottság elnöke korábban az MTI-nek nyilatkozva jelezte, hogy a kiegészítést követően dönt majd a továbbiakról.

Ellentmondások

Orbán Viktorral szemben két szocialista képviselő, Török Zsolt és Arató Gergely kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert szerintük a volt miniszterelnök januári és júniusi vagyonnyilatkozatai között ellentmondások vannak, valamint jelentős vagyongyarapodás tapasztalható. A mentelmi bizottság elnöke először július 11-én szólította fel vagyonnyilatkozata pontosítására az ex-kormányfőt.

Orbán Viktor ezt követően válaszul közzétette felesége, Lévai Anikó 2002. januári vagyonnyilatkozatát is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.