Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Feljelentés-kiegészítés a választási csalások ügyében

2002.04.23. 16:56
A nyomozás elrendeléséhez nincs elegendő bizonyíték, ezért feljelentés-kiegészítést rendelt el az ORFK a MIÉP választási csalás miatt tett feljelentése ügyében.
Feljelentés kiegészítést rendelt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) 565 rendbeli választási bűncselekmény miatt tett feljelentése ügyében - értesült az Index. Jelenleg ugyanis nincs a nyomozás elrendeléséhez elegendő információ - mondta kérdésünkre Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A döntés értelmében az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyűjt még további információt ahhoz, hogy ezek alapján el lehessen dönteni nyomozást rendelnek el az ügyben vagy megtagadják azt.

Csurka István, a MIÉP elnöke hétfőn jelentette ki, hogy pártja feljelentést tesz 565 rendbeli választási bűncselekmény miatt. Ezt azzal indokolta a pártelnök, hogy elfogadhatatlannak tartják azt a választási eredményt, amelyik ennyi bizonyított csalás, kampánycsendsértés, a választópolgárok gulyással és pálinkával való befolyásolása és ennyi visszásság és erőszak következtében született meg.

A feljelentés kiegészítésre a rendőrségnek 15 napja van, a határidő egyszer további 15 nappal meghosszabbítható. Ezek után kell eldönteni azt, hogy felmerül-e az ügyben bűncselekmény alapos gyanúja és ezért nyomozást indítanak, vagy ellenkező esetben megtagadják azt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!